KLS: Zlatibor i Spartak izborili plasman u ABA 2 ligu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 22:03

KLS: Zlatibor i Spartak izborili plasman u ABA 2 ligu

Tim iz Čajetine ponovo na tronu.

Košarkaši Zlatibora najbolji su tim Košarkaške lige Srbije, pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Čačka 94 sa 88:71 u poslednjem kolu nacionalnog šampionata.

Zlatibor je ovom pobedom odbranio trofej i došao do skora 22-8, koliko imaju i Spartak i Vojvodina ali zbog prednosti u dodatnim kriterijumima za određivanje redosleda, ekipa iz Čajetine je završila kao prva na tabeli.

Zlatibor i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Spartak su izborili plasman u ABA 2 ligu, dok će takmičenje u domaćoj ligi nastaviti u grupi A gde ih čekaju FMP i OKK Beograd, dok će Vojvodina i Metalac takmičenje nastaviti u B grupi, gde će im protivnici biti Mega i Borac.

Najefikasniji kod pobednika bio je Brano Đukanović sa 14 poena, a 12 je ubacio Filip Đuran. Kod Čačana se istakao Đorđe Ćurčić sa 14 poena, a Arguster Danijels dodao je 12 poena i isto toliko skokova.

Ekipa Spartaka je savladala na domaćem terenu košarkaše Metalca sa 121:66, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli. Kod Spartaka su se istakli Filip Barna sa 32 poena i Miloš Milisavljević koji je dodao 21 poen.

Ibrahim Durmo je sa 20 poena bio najbolji u sastavu poražene ekipe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.