KLS: Otkazujemo sezonu, neće biti šampiona

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 15:40

KLS: Otkazujemo sezonu, neće biti šampiona

Košarkaška Superliga Srbije je otkazana i ove godine neće biti šampiona.

Takmičarska sezona 2019-2020 u Košarkaškoj ligi Srbije i završnica nacionalnog šampionata otkazana, odlučeno je na proširenoj sednici Predsedništva KLS koja je održana u Beogradu u četvrtak 28.05.2020.godine.

Sve je to KLS objasnio u saopštenju koje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

"Na sednici Predsedništva UK KLS održanoj 28.05.2020., uz učešće i predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klubova koji su izbori plasman u Super ligu Srpije, Predsedništvo je većinom glasova ( jedan glas protiv) donelo odluku da se otkaže Super liga i da u ovoj sezoni nemamo prvaka Srbije.

Pri donošenju ove odluke Predsedništvo je prvenstveno imalo u vidu zdravstvene razloge i opasnost od zaraze igrača i svih učesnika Super lige dok pandemija još traje i dok je virus Kovid 19 još uvek prisutan u našoj sredini.

Pored ovog osnovnog razloga važni argumenti su bili i preduga pauza i nepripremljenost igrača što bi predstavljalo veliku opasnost od ozbiljnih povreda, kao i činjenica da bi se igralo bez publike ili uz veoma ograničen broj gledalaca"
, stoji u saopštenju KLS koje je potpisao Leon Deleon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.