KLS: Košarkaši OKK Beograda izborili plasman u Superligu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 12:23

KLS: Košarkaši OKK Beograda izborili plasman u Superligu Srbije

Košarkaši Vojvodine, Zlatibora, Spartaka, Metalca i OKK Beograda izborili su plasman u Superligu Srbije, saopšteno je danas iz KLS.

Iako će poslednje kolo Košarkaške lige Srbije biti kompletirano u sredu, pošto je ostalo da se odigraju još dve utakmice, poznato je ko će iz KLS nastaviti takmičenje u Superligi Srbije.

Vojvodina, Zlatibor, Spartak, Metalac i OKK Beograd će se pridružiti klubovima iz ABA lige - Megi, FMP-u i Borcu i formiraće dve grupe od po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri ekipe. Partizan i Crvena zvezda uključiće se u plej-of od polufinala, a sastavi grupa biće poznati u utorak.

Takođe, poznato je i da iz KLS ispadaju Dunav i Kolubara. U direktnom okršaju klubova koji su se borili za opstanak, Novi Pazar je pred svojim navijačima pobedio Kolubaru 91:84, a meč je prelomio tek u poslednjih pet minuta.

Džordon Tejli je sa 19 poena i 13 asistencija, bio prva figura meča, pratio ga je Tarik Brunčević sa 17 poena i šest uspešnih dodavanja. Na drugoj strani blistao je Mladen Grušanović, koji je ubacio 23 poena, ali to nije bilo dovoljno da Kolubara slavi i spasi se ispadanja iz KLS.

OKK Beograd je pobedom protiv Slobode - 94:69 iskoristio kiks Dinamika u Staroj Pazovi i uhvatio poslednji voz za Superligu. Dva beogradska kluba su takmičenje završilasa istim skorom, ali su popularni "klonferi" bolji u međusobnim okršajima i izborili su plasman u SLS. Nikola Topić je sa 17 poena, po šest skokova i asistencija bio motor OKK Beograda, Filip Jović je dodao 12. U Slobodi je najbolji bio David Miladinović sa 14 poena.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezutlati: Dunav - Dinamik 92:89, Vršac - Tamiš 72:79, Mladost - Vojvodina 98:106, dok u sredu igraju Zlatibor - Čačak 94 i Spartak - Metalac.

Iz Druge lige u KLS su ušli SDP Radnički i Džoker.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.