KLEMENTE ODLAZI, A NE ZNA

Izvor: Kurir, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLEMENTE ODLAZI, A NE ZNA

Selektor Srbije ne planira da ide posle neuspeha u kvalifikacijama za EP

Selektor Srbije Havijer Klemente ne planira da napusti kormilo „orlova“ nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo! Baskijski stručnjak ne misli da je selekcija Srbije ostvarila neuspeh u kvalifikacijama za EURO 2008, jer tim nije mogao bolje od ovoga što je napravio.

Klemente je juče u Kovilovu održao konferenciju za novinare, kojoj nisu prisustvovali fudbaleri. Većina njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je već juče ujutru otputovala u svoje klubove i tako izbegla da bar donekle ublaži utisak kompletne javnosti o katastrofalnom nastupu na prethodnim mečevima.

- Što se tiče mog statusa na klupi Srbije, on je i dalje nepromenjen. Razmišljam isto kao i pre utakmice sa Poljskom i nemam šta da dodam. Moje mesto na klupi Srbije zavisiće od dve stvari. Prvo treba da sednemo i popričamo o prethodnom radu, a zatim bi trebalo da čujem šta će mi reći ljudi iz Saveza. Onda bi trebalo da ja iznesem svoje mišljenje i dogovorimo se o svemu - rekao je selektor Srbije i dodao da za njega propuštena šansa da se „orlovi“ nađu na EP nije neuspeh.

- Ne volim tu reč neuspeh! Ne sviđa mi se. Ono što smo napravili nije neuspeh, jer smo uradili koliko smo mogli.

Siniša Mihajlović nedavno je izjavio da bi pristao da postane selektor Srbije. Pomoćnik trenera Intera Roberta Manćinija ujedno je i jedini ozbiljan kandidat za Klementeovog naslednika.[ antrfile ]

DESET DEBITANATA PROTIV KAZAHSTANA

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije saopštio je spisak od 20 fudbalera na koje računa za utakmicu sa Kazahstanom (subota, stadion Partizana, 18 časova), poslednju u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2008.

Na spisku se nalazi čak deset debitanata, a u dresu Srbije na tom meču zaigraće neki od sledećih pozvanih fudbalera - golmani: Vlada Avramov (Fjorentina), Radiša Ilić (OFK Beograd); odbrana: Ivan Stevanović (OFK Beograd), Duško Tošić (Verder), Dušan Anđelković (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Lokomotiva, Moskva), Đorđe Tutorić (Crvena zvezda), Gojko Kačar (Vojvodina); sredina: Nenad Kovačević (Lens), Igor Duljaj (Šahtjor), Ljubomir Fejsa (Hajduk, Kula), Zoran Tošić (Partizan), Boško Janković (Palermo), Ognjen Koroman (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA, Moskva), Đorđe Lazić (Partizan), Stefan Babović (OFK Beograd); napad: Milan Jovanović (Standard, Lijež), Ranko Despotović (Vojvodina), Filip Đorđević (Crvena zvezda).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.