KLADIONIČARSKI DAN (ponedeljak, 17. jun): Južnoafrikanci potpuno potopljeni, 18:3 za Srbiju posle tri četvrtine

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLADIONIČARSKI DAN (ponedeljak, 17. jun): Južnoafrikanci potpuno potopljeni, 18:3 za Srbiju posle tri četvrtine

Budite i danas uz nas i pratite najzanimljivije sportske događaje. Najave mečeva, kvote, rezime, predlozi...

VATERPOLO:  Odigrana je i pretposlednja današanja utakmica na SP u vaterpolu u Budimpešti. Domača ekipa, koja je uvek veliki favorit, a naročito kada je u domaćem bazenu, pregazila je protivnike iz Australije sa 13:3.

FUDBALDANSKA 1, poslednji meč prvog kola, Odenze >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - Nordsjeland 1:2 (0:1).

FINSKA 1, poslednji meč prvog kola, Hifk - Kups 1:4 (0:2).

NORVEŠKA 1, poslednji meč prvog kola, Odenze Kristijansund - Volerenga 1:1 (1:0).

POLJSKA 1, poslednji meč prvog kola, Korona - Zaglebje  0:1 (0:0)

KOŠARKA, FIBA EP U20: Mlada reprezentacija Srbije nakon prvom poluvremena vodi sa 44:43 protiv Španije u meču drugog kola grupe D. Da podsetimo, juče u ppvom kolu Srbija je bila ubedljiva protiv Slovenije sa 82:57.

VATERPOLO: Hrvatska je u prvom meču Grupe D na Svetskom prvenstvu u Budimpešti savladala reprezentaciju SAD koju sa klupe predvodi Dejan Udovičić rezultatom 12:7.

FUDBAL: Odigrana je pretposlednja utakmica 1. kola rumunske Lige 1 u kojoj je Vitorul bio ubedljiv protiv Medijaša sa 3:0 (2:0), Golove su postigli Kicu, Ganea i Cukudean. Od 20 časova premijernu rundu šampionata naših košija zatvara meč Botošani - Kluž.

- Južnafrikanci su stavljeni "ad acta". Prvi meč grupne faze Svetskog vaterpolo prvenstva u Budimpešto Delfini su dobili rezultatom 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2) Kanonadu ka golu nesretnih Afrikanera u poslednjoj deonici meča nastavili su Prlainović, Filipović i Jakšić. Naredni meč naš tim igra za dva dana u "matine" terminu od 12.10 časova, a protivnici su im uvek opasni Španci. Tabela Grupe C: 1. Srbija 2 boda (21-5 gol razlika), 2. Grčka 2 (8-7), 3. Španija 0 (7-8), 4. JAR 0 (5:21) . Opširnije na sledećem LINKU

- Selektor Dejan Savić je zbog velike razlike počeo sve više da "meša karte" ne bi li odmorio najvažnije nosioce igre naše vaterpolo reprezentacije. To nije uticalo na našu igru, zapravo, postala je još ubitačnija. Ovom već izvesnom pobedom naš tim je preuzeo prvo mesto Grupe C od Grčke koja je danas sa 8:7 savladala Španiju. Pogotke za naš tim u trećoj četrvtini, koji smo dobili rezultatom 5:1 su Prlainović, Ubović, Mitrović, Aleksić i D. Pijetlović.

- Dominacija Delfina na bazenu u Margit Sigetu nastavila se i u drugih osam minuta meča prve runde Grupe C na Svetskom šampionatu u vaterpolu, tako da Srbija protiv Južne Afrike na poluvremenu ima prednost od 13:2 (6:1, 7:1). U drugoj četvrtini golove za naš tim postigli su Jakšić (2), Filipović, Aleksić, Rašović, Prlainović, Mandić i Viktor Rašović, debitant na ovom SP.

- Očekivano, Srbija bez većih problema i sa "pola gasa" protiv prvog rivala na Svetskom vaterpolo prvenstvu u Budimpešti, Južne Afrike vodi sa 6:1 posle prve četvrtine. Golove za naš tim postigli su dvostruki strelac Ćuk, te Pijetlović, Rašović, Jakšić i Mitrović.

- Odbrana planetarne krune počinje od - Južne Afrike. Vaterpolo reprezentacija Srbije u 17.30 igra prvi meč Svetskog prvenstva u okviru Grupe C i sve osim "15+" trijumfa bilo bi iznenađenje. Hendikep u kladionici MOZZART iznosi 17,5, a ostatak ponude potražite OVDE.

"Da nisam fudbaler, bio bih plaćeni ubica"

Ovako je Jap Stam odgovorio na pitanje novinara čime bi se bavio da nije živeo od "bubamare"...

I, pre nego što se malo našalimo, želimo da mu čestitamo 45. rođendan!

Za njega važi ona čuvena da je rođen veštačkom oplodnjom, jer niko nije smeo da vodi ljubav sa njegovom majkom. Kažu da ga se plaše i robijaši sa doživotne robije. Nije bilo pametno zamerati mu se, bio je spreman na sve! Ulazak u duel sa njim jednak je pokušaju čoveka da zaustavi tenk u pokretu. Proglašavan je za najboljeg odbrambenog igrača Evrope, a ukratko stameni Holanđanin ukratko izgleda ovako...

Fizički opis: Životinja

Mogućnost povrede u procentima: 0% - njegove kosti sastavljene su od legure čelika

Mogućnost povrede protivnika u procentima: 100%

Životni moto: Lopta može da prođe, igrač ne

Živ bio, STAMeni!



VATERPOLO: Počelo je Svetsko prvenstvo! A, dok u bazen ne uskoče "večiti šampioni", reprezentativci Srbije, evo retrospektive odigranih mečeva.

Grupa A

Brazil - Kazahstan 6:2 (1:1, 0:1, 3:0, 2:0)

Crna Gora - Kanada 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4)


Grupa B

Francuska - Italija 9:18 (2:5, 4:3, 1:7, 2:3)

20.10 Australija - Mađarska

Grupa C

17.30 Srbija - Južna Afrika

Španija - Grčka 7:8 (1:3, 2:2, 1:1, 3:2)

Grupa D

18.50 SAD - Hrvatska

21.30 Japan - Rusija

ZANIMLJIVOSTI:

- Sport Resife je u seriji od četiri pobede

- Odenze je slavio na prethodna tri meča kod kuće

- Santa Marina je trijumfovala na tri poslednje utakmice

- Olafsvik je poražen na četiri od pet minulih susreta pred svojim navijačima

- Helsinki je gubio na poluvremenu i izgubio na kraju na četiri protekla domaćinstva

- Kristijansund je ostao neporažen na sedam prethodnih utakmica kod kuće

- Kristijansund je igrao nerešeno na tri uzastopna, odnosno četiri od pet poslednjih mečeva kod kuće

- Elfsborg nije izgubio šest proteklih duela

- Daglas Heig je sačuvao mrežu na pet od sedam minulih utakmica na svom stadionu

- Sport Resife nije primio nijedan gol na četiri poslednja dvoboja

- Heken nije dao gol na pet od sedam prethodnih gostovanja

- Stjarnan je sve mečeve kod kuće u ovoj sezoni igrao 3+

- Rejkjavik je osam od ukupno 10 duela u tekućoj sezoni igrao 3+

- Atlketiko Parana je igrala 3+ na pet vezanih susreta

- Na četiri Hakenova minula duela na strani, nije palo više od dva pogotka

BET INFO: Stigao je izveštaj sa uplatno-isplatnih mesta kladionice MOZZART. Ovo je pet najigranijih parova dana:

4527 VITORUL - MEDIJAŠ (tip 1, kvota 1,70) - početak 17.30

5401 ELFSBORG - HAMARBI (tip 1, kvota 1,85) - početak 19.00

8615 NEMAČKA W - ŠVEDSKA W (tip 1, kvota 1,60) - početak 20.45

5507 ODENZE - NORDSJILAND (tip 1, kvota 2,20) - početak 19.00

4524 BOTOŠANI - KLUŽ (tip 2, kvota 1,85) - početak 1,85) - početak 20.00

FUDBAL: Evo i nekoliko zanimljivosti pred utakmicu Elfsborga i Hamarbija (19.00)...

- Elfsborg je na poslednja dva meča protiv Hamarbija postigao po četiri gola

- Elfsborg nije izgubio na pet prethodnih okršaja sa Hamarbijem

- Elfsborg je na četiri protekla duela postigao između jednog i dva pogotka u drugom poluvremenu računajući i jedan prijateljski meč

- Hamarbi je primio bar jedan pogodak na 10 minulih mečeva

- Hamarbi je na četiri poslednje utakmice primio najmanje jedan gol u drugom poluvremenu uključujući i dve prijateljske

- Hamarbi je igrao GG na pet od šest prethodnih utakmica u domaćem šampionatu

Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDE.

KRAJ

Prijateljska utakmica

Serezo Osaka - Sevilja 1:3 (0:1)

/Fukušimicu 80 - Ben Jeder 42, 55pen,  Murijel 90+2/

HUMANITARNI TIKET U PODNE: Gošća naše svakodnevne rubrike je Tanja Bošković. Za koje se tipove odlučila glumica i kome je namenila eventualni dobitak u iznosu od 46.233 dinara pogledajte OVDE.

BUONGIORNO ITALIA: Kolarov i Roma? Moguće je! Dve prepreke do realizacije transfera... Gazda Torina je ljut na Belotija i Milan, Adem Ljajić je genije, Nemanja Matić sve bliži Juventusu. Šta se nalazi u štampanim izdanjima Gazzeta dello Sporta, Tuttosporta i Corriere dello Sporta pročitajte OVDE.

POLUVREME

Prijateljska utakmica

Serezo Osaka - Sevilja 0:1 (((UŽIVO KLAĐENJE)))

/Ben Jeder 42/

FUDBAL: Rumuni...

BOTOŠANI - KLUŽ (tip gg, kvota 2,05) - početak 20.00 - vredi probati

U želji da se vrati u vrh rumunskog fudbala, Kluž je u letnjem prelaznom roku i pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Dana Petreskua doveo nestvarnih 16 pojačanja! Uigravanje je neophodno, ali ziskuje određeni vremenski period. Mada je dvojka prilično realna, GG se nameće kao pametniji izbor.

VITORUL - MEDIJAŠ (tip 1, kvota 1,70) - početak 17.30 - fiks dana

Svega osam godina bilo je potrebno Vitorulu, u kojem sve konce vuče George Hadži, da se popne na tron rumunskog prvenstva. Domaći su nedavno doveli Erika de Oliveiru, upravo iz Medijaša, ali i za njihovim igračima vlada potražnja. Kec je najrealniji...

Kompletnu rubriku PREDLOZZI I TIPOVANJA pročitajte OVDE.

Kalina otvara teren za Subotičane!

PRIJATELJSKA UTAKMICA: Prikazao je Atletik Bilbao znatno više u pripremnom periodu u odnosu na Fenerbahče... Baski su u premijernom okršaju bez rezultatskog imperativa položili oružje pred Bazelom (3:2), ali pokazali da bi u predstojećoj sezoni mogli da budu ozbiljan takmac u Primeri. Pred utakmicu sa istanbulskim velikanom rutinski je savladan Sion (2:0).

U dobroj meri renovirani Fener - potpisali Kameni (golman), Valbuena (ofanzivni vezista), Dirar (desno krilo)... - je na sva tri pripremna duela poražen, mada je, ruku na srce, u poslednja dva preko puta imao ozbiljnije protivnike od Španaca (Sporting 2:1, Marselj 1:0). Međutim, uvodni poraz protiv novajlije u rumunskom prvenstvu Juventusa iz Bukurešta nedvosmisleno je ukazao na brojne nedostatke koji su potvrđeni protiv Portugalaca, odnosno Francuza.

Pristalice Kanarinaca gube strpljenje i ne bi volele da i posle četvrtog meča pročitaju da su njihovi mezimci izgubili. Svesni su toga i u klubu, pa će dati sve od sebe da izbegnu još jedan neuspeh, iako konačan ishod meča ne donosi apsolutno ništa.

Golovi su uvek pametan izbor - tip GG (kvota 1,63). Kompletnu ponudu za najzvučniju prijateljsku utakmicu danas možete da pogledate OVDE.

TRANSFERI UŽIVO: Juventus je u liku Kostasa Manolasa pronašao zamenu za Leonarda Bonućija, Ivan Perišić je izuzetno blizu potpisa za Mančester Junajted, a cifra koju Everton traži za Rosa Barklija je u najmanju - bezobrazna. Da li nas čeka jedan od uzbudljivijih dana na letnjoj pijaci? Opširnije čitajte OVDE.

FUDBAL: Valerenga je nakon "klimavog" starta sezone u Norveškoj stala na noge i već duže vreme nije izgubila nijednu utakmicu! Uzimajući u obzir i Kup, sastav iz Osla nije savladan na sedam uzastopnih mečeva. Kristijansund igra promenljivo i kao takav nalazi se na ivici provalije (14. mesto koje vodi u plej-of za opstanak u eliti). Efikasna izdanja karakterišu i jedne i druge, što svakako predstavlja dobar znak pred upisivanje šifre 5601 na tiket.

Jedini međusobni okršaj ovih ekipa (15.05.2017. godine) pripao je Valerengi minimalnim rezultatom. Konstantno je Kristijansund disao za vrat domaćinu, a nestvarno zvuči podatak da je za nešto više od pola sata koliko je imao loptu u svojim nogama uputio čak 11 udaraca ka golu rivala, od čega je pet išlo u okvir. Nijedan nije završio u mreži Markusa Sandberga!

Sada, kada su se upoznali i pronašli uočili "rupe" treba očekivati efikasniji susret iz kojeg će, ukoliko nas pitate, nešto kvalitetnija Valerenga ponovo izaći kao pobednik.

Mi predlažemo...

- ki 2 (kvota 2,40)

- kmb X2&2+ (kvota 1,80)

- tgg gg3+ (kvota 2,10)

- kmb 2&3+ (kvota 3,80)

A vi?

TT - i ovoga jutra smo sastavili tiket uz pomoć tradicija!

- Seul i Suvon Siti su igrali nerešeno na tri prethodna meča

- KuPs je dobijao HIFK na četiri protekla duela, računajući i jedan prijateljski

- Odenze je savladao Nordsjiland na pet od šest minulih utakmica

- Eibar i Real Union su na svim zvaničnim susretima (ukupno osam) igrali GG i 2-3, dok je Eibar naredna dva prijateljska dobio rezultatima 3:1 i 0:1

- Najmanje tri gola je palo na sedam proteklih mečeva Olafsvika i Akranesa

- Ženske reprezentacije Nemačke i Švedske su igrale GG&3+ na pet poslednjih dvoboja

LUDI TIKET, ponedeljak, 96.665 dinara: Južnoamerički koktel osvežio Mirijevca

LUDI TIKET (-), ponedeljak, 710.173 dinara: Finci poranili s golovima

FUDBAL:

Gold kup

Jamajka - El Salvador 1:1 (0:1)

/Metoks 64pen - Bonila 15/

Kurasao - Meksiko 0:2 (0:1)

/Sepulveda 22, Alvarez 90+1/

Serija A (Brazil 1)

Baija - Avai 1:1 (0:0)

/Rene Žunior 75 - Dutra 83/

Koritiba - Fluminense 1:2 (1:2)

/Almeida 45+2 - Ričardson 32, Leo 38/

NAJAVA DANA (ponedeljak, 17. jul): Skandinavski fudbal kao kladilački aperitiv! Zanimljivo je i uz Poljake, Rumune i Lajovića na ATP turneji!

TROSTRUKI SUPERPAR

Ne zaboravite da samo u MOZZART kladionicama imate mogućnost da neke od pava igrate po većim kvotama u okviru jedinstvene ponude Trostrukog superpara.

Super 4+1

(Pravila za grupu Super 4: Ako na tiketu imate četiri para, možete da dodate jedan meč iz grupe Super 4 Trostrukog superpara)

Super 6+1

(Pravila za grupu Super 6: Ako na tiketu imate šest parova (nema veze što vam je peti iz grupe Super 4), možete da dodate jedan meč iz grupe Super 6 Trostrukog superpara)

Super 8+1

(Pravila za grupu Super 8: Ako na tiketu imate osam parova, možete da dodate jedan meč iz grupe Super 8 Trostrukog superpara. Nema veze što na redu pet već postoji meč iz grupe Super 4 i/ili na redu sedam imate meč iz grupe Super 6 Trostrukog superpara. Mečevi iz Superpara ne ulaze u zbir za obračun bonusa)

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i ljubitelji klađenja, dobro jutro! Dobro došli na naš svakodnevni blog u  kome ćemo vas pravovremeno informisati o svim značajnim događajima koji slede, ali i onima koji su završeni. U prvoj smeni sa vama će biti Nikola Drenovac, kome će se nešto kasnije priključiti Slavko Đorđević.

(FOTO: Action Images, Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.