KKK Radnički: Neuspela premijera u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 21.Okt.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKK Radnički: Neuspela premijera u „Jezeru“

U utakmici drugog kola Košarkaške lige Srbije, kragujevački Radnički je pred oko 700 gledalaca u hali „Jezero“ poražen od beogradskog Beovuka 72 rezultatom 75:86 (13:23, 20:15, 22:25, 20:23).
Nažalost, izabranici trenera Zorana Todorovića nisu uspeli da obraduju kragujevačku publiku na ovosezonskoj premijeri u „Jezeru“, iako su pružili maksimum svojih mogućnosti, pa čak možda malo i „pregoreli“ u želji da zabeleže trijumf u večerašnjem susretu. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Ekipa Beovuka je u Kragujevac doputovala sa svega deset igrača, pri čemu mladi Petar Rebić uopšte nije ulazio u igru, ali to Beograđanima nije smetalo da dođu do prve pobede u sezoni.

Već u prvoj četvrtini osetio se grč u igri košarkaša Radničkog, koji su u prvih pet minuta susreta ubacili svega četiri poena, a primili čak četrnaest. Nije služio šut Kragujevčane u tim trenucima, a nisu uspeli ni da uspostave željenu unutrašnju igru. Na drugoj strani, Jagoš Matijašević bio je izuzetno raspoložen i ubacio je čak jedanaest poena u ovom kvartalu, koji su Beograđani rešili u svoju korist rezultatom 13:23.
Koliko će iskusni Vasojević i Kljajević značiti ovoj ekipi Radničkog videlo se najbolje u drugoj četvrtini. Upravo su njih dvojica, uz Pavlovića i Lalovića, omogućili domaćem timu da rezultatski zaostatak svede u jednocifrene okvire i da na poluvreme ode sa podnošljivim minusom od pet poena – 33:38.

Nastavili su Kragujevčani u dobrom ritmu i na startu treće četvrtine. Dobrom odbranom neutralisan je gorostasni Rajko Petrić, koji je do tog trenutka dominirao u reketu, pa je u 23. minutu rezultat bio izjednačen – 41:41.
Probudila se tada i kragujevačka publika, činilo se da je Radnički na pragu preokreta, ali tako nisu mislili gosti iz Beograda koji su iskoristili nesportsku grešku Rajka Kljajevića da naprave seriju od pet vezanih poena i ponovo preuzmu kontrolu utakmice u svoje ruke.

U 27. minutu Beovuk je opet došao do dvocifrenog vođstva (57:47), što je primoralo trenera Todorovića da ubaci „rovitog“ Demčešena, koji zbog povrede stopala nije ni trenirao pred ovaj meč. Upravo je ovaj sjajni centar inicirao novi nalet ekipe Radničkog, koja za nepuna tri minuta pravi seriju od 6:0 i smanjuje na 53:59, da bi se u poslednji kvartal ušlo sa prednošću gostiju od 55:63.
Na startu četvrtog perioda Matijašević i Musić donose ekipi Beovuka ponovo dvocifrenu prednost, a kada se razigrao i Nemanja Bezbradica, nekadašnji košarkaš Partizana, prednost gostiju je dosegla maksimalnih „plus devetnaest“ u 34. minutu – 58:77.
Bio je to već izvesan znak da će Kragujevčani ostati „kratkih rukava“ što se tiče bodova na ovom susretu, iako su u samom finišu zahvaljujući zonskom presingu po celom terenu uspeli da zbune svog rivala, ali bilo je prekasno da se učini nešto više osim časnog poraza.

Sa dvadeset postignutih poena epitet najefikasnijeg igrača susreta poneo je Jagoš Matijašević, Bezbradica je ubacio šesnaest (od toga čak devet u poslednjoj četvrtini), Petrić petnaest (osam skokova), Nerandžić četrnaest (devet skokova), a Dragović je meč završio sa deset poena.
U ekipi Radničkog Jovanović i Lalović (4/5 za tri poena) postigli su po osamnaest poena, iskusni Kljajević je ubacio četranest poena, a Nikola Pavlović dvanaest, uz sedam uhvaćenih lopti.
Šta su iz tabora Radničkog i Beovuka poručili na konferenciji za medije po završetku susreta, pogledajte u video prilogu:

KKK RADNIČKI – BEOVUK  75:86 (13:23, 20:15, 22:25, 20:23)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 700
Sudije: Saša Maričić, Ljubomir Marković, Aleksandar Milojević
KKK RADNIČKI: Jovanović 18, Lalović 18, Vasojević 9, Karadžić, Luković, Milosavljević, Kljajević 14, Popović, Pavlović 12, Demčešen 4, Tomašević, Beader. Trener: Zoran Todorović
BEOVUK 72: Matijašević 20, Jevđenić 4, Rebić, Dragović 10, Musić 5, Nerandžić 14, Vojinović, Maksimović 2, Petrić 15, Bezbradica 16. Trener: Rajko Mirković.
Priliku za prvu pobedu u KLS-u Kragujevčani će morati da potraže narednog vikenda, kada će gostovati Dunavu iz Starih Banovaca.
MINUT ĆUTANJA ZA PENDULU
Pre početka utakmice, a nakon intoniranja državne himne, minutom ćutanja odata je pošta jednom od najpoznatjih kragujevačkih glumaca, dugogodišnjem prvaku drame umetničkog ansambla Teatra „Joakim Vujić“ Ljubomiru Ubavkiću Penduli, koji je preminuo u 86. godini života.
M. Pasuljević
Foto i video: N Kotlajić

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KKK Radnicki izgoreo u zelji za prvencem

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 21.Okt.2017

KKK Radnicki je na premijernom mecu pred domacom publikom porazen u duelu sa Beovukom 72 75:86 (13:23, 20:15, 22:25, 20:23) u drugom kolu Kosarkaske lige Srbije. .Ekipi iz Beograda je to prvi uspeh u sezoni, dok su Kragujevcani vezali dva poraza. .Kao da su vise bili posveceni tome kakve ce utiske d..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.