KK Partizan: Vučić ne bdi nad nama, ali nas podržava

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Partizan: "Vučić ne bdi nad nama, ali nas podržava"

Saša Pavlović novi je član Upravnog odbora KK Partizan. Ostoja Mijailović saopštio i podatke o dugovanjima kluba. "Vučić je stalno sa nama, neću da kažem da bdi nad nama, ali imamo prijateljsku podršku od njega", kaže Mijailović.

Foto: MONDO/Ivan Bogunović

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović saopštio je danas da je pet članova otišlo iz Upravnog odbora, a da su novi Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pavlović (umesto Nikole Lončara, koji je sportski direktor) i još petorica privrednika.

Posle sednice Upravnog odbora i Skupštine kluba, Mijailović je saopštio i podatke o dugu kluba.

Prema njegovim rečima, dug je pre godinu dana bio 7.186.000 evra, a pri junskom preseku 3,8 miliona. Razlika je uglavnom napravljena dogovorima i isplatom igračkog kadra.

"Sada dug iznosi 3,03 miliona", kaže Mijailović i dodaje: "Jedino me zabrinjava poreski dug, jer su kamate vrlo visoke i treba nam pomoć države da bismo nastavili da izmirujemo te obaveze.  Obaveze iz 2017. i 2018. su potpuno izmirene, igračima se duguje samo pola plate za ovu sezonu, što će biti isplaćeno u januaru".

Mijailović je rekao i da će biti potrebne "još dve godine da se otplati dug".

Rekao i da ugovori sa glavnim sponzorima - kompanijama NIS i Telekom Srbija - "prvi put nisu potrošeni unapred".

"Trošiće se od januara i time smo pokriveni do kraja sezone", rekao je predsednik KK Partizan.

Na pitanja odakle novac Partizanu, odgovara:

"Radili smo na uštedama i dovođenju novih sponzora. Uz to su članovi UO ljudi iz ozbiljnih kompanija, koji su ove godine, zajedno sa mnom, uneli u klub 740.000 evra. Tu je i pomoć države, grada, kao i povećan prihod od prodaje sezonskih i drugih ulaznica".

Novinari su pitali Mijailovića o reprogramu duga (čest način za "snalaženje" klubova) i da li država pomaže kao što je pomogla nekim drugim klubovima...

"Imamo podršku predsednika države. On pomaže Partizanu iz dva razloga - jer zna da je Partizan brend ove države i jer zna da će svaki dinar biti utrošen namenski. On, dakle, podržava kvalitetan način rada, koji verujem da bi mogli da prepišu drugi klubovi. Zvao me je (Vučić) posle poraza od Cedevite i bilo mu je jako krivo. Neću da kažem da bdi nad KK Partizanom, ali jeste uz nas. On nam je potreban zbog regulisanja poreskog duga i izgradnje trenažnog centra, jer je nenormalno da Partizan nema nijedan kvadratni metar svog prostora. Na tome ćemo u narednom periodu raditi novi član UO Nenad Kovač i ja, a tu očekujem i prijateljsku pomoć predsednika države".

Nastavio je o sporu sa Marfin bankom...

"Dug prema Marfin banci je bio 1.330.000 evra. Posle naše tužbe dug je suspendovan, jer je utvrđeno da je obračunavan po protivzakonitim kamatama. Sada banka ima obavezu prema nama 182 miliona dinara i treba da nam vrati sva sredstva obezbeđenja (menice i ovlašćenja). Sledeće ročište je u martu. Ne kažem da ćemo naplatiti taj novac, videćemo šta će se desiti".

Kao najvažnije tačke godine na izmaku, Mijailović je apostrofirao dolazak Andree Trinkijerija, kojeg je nazvao vrhunskim evropskim trenerom, potom stabilizacija prvog tima, kao i pomak u radu sa mlađim kategorijama.

Ciljevi su: ulazak u plej-of ABA, plasman u Top 8 Evrokupa i odbrana trofeja u Kupu Koraća.

"Trinkijeri je trener po meri kluba, navijača i javnosti. U ABA smo doživeli neke neplanirane poraze, što nas tera da radimo i napregnemo se još više od timova koji takođe pretenduju na plasman u plej-of", rekao je Mijailović.

Kakve su ambicije kluba?

"U Partizanu su želje uvek veće od mogućnosti. Ipak, promenom trenera i doselekcijom tima ambicije su porasle. I dolazak Renfroa je dokaz da možemo više nego što smo postigli do sad. Šta ćemo na kraju postići, niko ne zna u ovom trenutku. Sigurno je da imamo veliku snagu, jer smo Partizan, imamo odličnog trenera i sjajnu publiku".

"Vučić je stalno sa nama, neću da kažem da bdi nad nama, ali imamo prijateljsku podršku od njega" - Ostoja Mijailović.

Što se tiče domaće lige, odnosno KLS, Partizan će predložiti da pređe u nadležnost KSS, da Savez pronađe generalnog sponzora nacionalnog takmičenja i "da ga uozbilji, jer je trenutno potpuno degradirano".

Preneo je i informacije iz Barselone, prema kojima je Partizan treći u Evrokupu po posećenosti utakmica (6.126), iza Albe i Valensije, dok je u ABA ligi ubedljivo prvi.

Mijailović je rekao i da su usvojene su izmene i dopune Statuta KKP, uspostavljeni standardi kluba i do detalja definisana zaduženja svakog zaposlenog.

- NOVI UPRAVNI ODBOR -

Iz UO su, pored Nikole Lončara, izašli: Veljko Odalović, Velibor Jojić, Marko Vjetrović i Aleksandar Joksić.

Novi članovi: Živko Maletković, Slobo Spasović, Nenad Kovač, Aleksandar Saša Pavlović, Ivan Bajković i Goran Todorović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pavlović novi član UO KK Partizan

Izvor: Beta, 27.Dec.2018

Nekadašnji košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović novi je član Upravnog odbora tog kluba, saopštio je danas predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.Kako prenosi portal Mondo, Pavlović je u Upravni odbor ušao umesto Nikole Lončara, koji je sportski direktor Partizana. Mijailović je naveo da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.