KIŠA GOLOVA: Siti slavio protiv Svraka

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 22:06

KIŠA GOLOVA: Siti slavio protiv "Svraka"

Neverovatan meč...

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Njukasl u gostima sa 3:2, u derbiju 21. kola engleske Premijer lige. Gledali smo fantastičan okršaj i neverovatne preokrete. Gosti su poveli preko Bernarda Silve, domaći preokrenuli do poluvremena golovima Isaka i Gordona, da bi u nastavku rezervisti De Brujne i Bob doneli trijumf braniocu titule.

Siti je sada skočio na drugo mesto sa 43 boda, što je dva manje od lidera Liverpula. Njukasl je deseti sa 29 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme bilo je žestoko i pravo premijerligaško. Videli smo tri sjajna gola, tempo je bio strahovit, a na terenu je sve prštalo od duela.

Gosti su u osmom minutu ostali bez golmana Edersona, koji se povredio i ustupio svoje mesto Ortegi.

Siti je preuzeo inicijativu i poveo u 26. minutu lucidnim pogotkom Bernarda Silve.

Doku je sačuvao loptu u akciji šampiona i poslao je na desnu stranu za Vokera. Ovaj je uputio oštar pas na liniju peterca, a Silva je tamo izveo maestralan potez i sa igračem na leđima, petom poslao loptu u mrežu golmana Dubravke, za 0:1.

Silva je samo dva minuta kasnije mogao da duplira prednost i verovatno zatvori meč, tukao je silovito sa distance, ali je Dubravka izvanredno intervenisao.

I onda "blickrig" Njukasla u periodu meča kada je delovalo da je Siti "umrtvio" igru.

U 35. minutu je "sevnuo" pas Bruna Gimaraeša u prazan prostor, loptu je prihvatio Isak, cimnuo Vokera i "izlomio" ga u desno, a onda sjajno šutirao i matirao nemoćnog Ortegu, za 1:1.

Samo 120 sekundi kasnije skoro pa preslikana situacija, što je potpuno neverovatno za ekipe koje predvodi Pep Gvardiola.

Antony Gordon ! What a strike! pic.twitter.com/qrvttgB7WO

— FootColic ⚽️ (@FootColic) January 13, 2024

Barn je ovaj put poslao dugačak pas i izbacio Gordona u duel "1 na 1" sa nesrećnim Vokerom. I Gordon je sa leve strane "izlomio" kapitena Sitija, namestio se na udarac i pogodio željeno mesto, za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu.

Drugo poluvreme počelo je očekivanim pritiskom Sitija, Njukasl je hrabro odolevao i čak je imao odličnu priliku preko Isaka iz tranzicije.

Gvardiola je u 69. minutu na teren umesto Silve poslao sveže oporavljenog De Brujnea, a posle njegovog prekida je Alvarez u 70. minutu promašio kolosalnu šansu.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Goal: Bernardo Silva | Newcastle United 0-1 Manchester City | 🅰️ Kyle Walkerpic.twitter.com/eYhVJFArt6

— FootColic ⚽️ (@FootColic) January 13, 2024

Belgijanac je željan fudbala, pokrenuo je ekipu i izjednačio rezultat 74. minutu. Dobio je pas od Rodrija, a onda se, u svom stilu, po sredini stuštio ka golu, došao je do 17 metara od gola, namestio se na udarac i pogodio metu, za 2:2. Lopta je posle šuta De Brujnea prošla kroz noge Šeru, koji mu je izašao u blok.

Krenuo je šampion svim silama po trijumf u finišu i došao je do njega u 91. minutu. De Brujne je proigrao mladog Oskara Boba, a ovaj je poslao loptu iza leđa Dubravke, za 2:3!

U sledećem napadu je Njukasl tražio penal, ali sudija Kavana je samo odmahnuo rukom i nije želeo VAR proveru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.