KINEZI BESNI NA MESIJA: Ne žele ga u svojoj državi, otkazali mečeve s Argentinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 15:28

KINEZI BESNI NA MESIJA: Ne žele ga u svojoj državi, otkazali mečeve s Argentinom

Uzalud mu silne Zlatne lopte.

Kineski sportski zvaničnici otkazali su dve prijateljske utakmice protiv svetskog prvaka Argentine nakon što njihova prva zvezda Lionel Mesi nije nastupio u pripremnoj utakmici sa svojim klubom Inter Miamijem u Hong Kongu.

Argentinska reprezentacija ide na turneju po Kini između 18. i 26. marta kada će igrati prijateljske utakmice protiv Nigerije u Hangžou i protiv Obale Slonovače u Pekingu.

- Za sada Peking ne namerava da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizuje utakmicu u kojoj se očekuje učestvovanje Lionela Mesija - piše u saopštenju za javnost Pekinškog fudbalskog saveza koji nadzire fudbal u glavnom gradu Kine. Utakmica u Hangžouu otkazana je već u petak uveče.

- Iz svima poznatih razloga, prema nadležnim tijelima, uslovi za održavanje događaja nisu ispunjeni - poručio je Sportski savez Hangžoua.

Mesi i njegov američki klub Inter Miami naljutili su gledaoce kada je osvajač Zlatne lopte ostao na klupi u nedelju tokom prijateljske utakmice protiv lokalne ekipe u Hong Kongu. Kao razlog neigranja navedena je povreda.

Ulaznica za utakmicu u Hong Kongu koštala je i do 450 evra. Navijači su bili nezadovoljni i tražili su povraćaj novca, a jedan od vlasnika kluba Dejvid Bekam bio je izviždan kada je pokušao da zahvali publici što je došla na utakmicu.

Mesi je igrao pola sata u sledećoj pripremnoj utakmici svoje ekipe u Japanu, što je izazvalo dalji bes u Kini i optužbe da time Mesi namerno šteti ugledu Kine i favorizuje Japan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.