KECMANOVIĆ SA NAOČARIMA POSLE POBEDE U MELBURNU: Otkrio zašto je to uradio

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 15:02

KECMANOVIĆ SA NAOČARIMA POSLE POBEDE U MELBURNU: Otkrio zašto je to uradio

Slavio je protiv 102. na svetu.

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u 2. kolo Australijan opena. On je pobedio Japanca Josuke Vatanukija sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:3, 6:4) u duelu prvog kola koji je trajao 2 sata i 40 minuta.

Japanski teniser je imao brejk šansu na kraju trećeg seta koja bi ga vratila u meč, ali je Miomir odoleo i potom slavio.

- Dobar je osećaj pobediti napokon na Grend slemu, nakon što nije bilo nijedne pobede prošle godine. Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nekoliko važnih gemova, teških dva i po seta je bio na meni neshvatljivom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene, ali eto, radilo se. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, ceo meč sam morao da držim nivo, super što je sve ovako ispalo - rekao je Kecmanović.

Trudi se da bude manje autodestruktivan.

- Dosta smo radili na pozitivnosti. Imam i dalje momenata kada nisam kako bi trebalo da bude, ali dosta je više ovih drugih. Trudim se da silim sebe čak i kada nisam pozitivan – da to budem. Kada osetim da krene negativnost ili kada moje tim oseti, odmah budem opomenut. Da nema padova, da sam sto posto prisutan u svemu i da nema odstupanja - nastavlja Kecmanović kojem je svejedno da li će na Hidžikatu ili Štrufa u narednom kolu.

Na konferenciji u Melburnu se pojavio noseći naočare.

- Specijalne za ekran naočare, da ne dođe do dioptrije - otklonio je Miša brigu u startu.

U narednoj rundi, rival srpskog tenisera biće pobednik meča Jan Lenard Štruf (Nemačka) - Rinki Hidžikata (Australija).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.