KATASTROFA: Nina Radovanović na BIZARAN način ostala bez norme za OI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 16:32

KATASTROFA: Nina Radovanović na BIZARAN način ostala bez norme za OI

Ispala je i Milena Matović.

Srpska bokserka Nina Radovanović nije uspela da izbori plasman na druge uzastopne Olimpijske igre. Razlog je katastrofalan. Ona je u kategoriji do 50 kg, izgubila je od Hanan Naser iz Jordana službenim rezultatom bez borbe, jer nije stigala na merenje! Pored nje i u meču velter kategorije (do 66 kg) Milena Matovićeva poražena je na poene (4:1) od Ukrajinke Anastasije Černokolenko, tako da je i ona izgubila šansu da na ovom turniru osvoji normu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Pariz.

- Nema dovoljno reči da opišem kako se osećam. Rasplakala sam se pred delegatom turnira, pošto mi je preneo da je merenje završeno i da su pravila jasna - rekla je Nina Radovanović, a preneo Sport klub.

Ispričala je i kako se dogodilo da zakasni na zvanično merenje.

- Nismo obavešteni o promeni, a trebalo je. Stigli smo na vreme na mesto gde sam se merila pred moju prvu borbu. Tamo smo zatekli zatvorena vrata dvorane. Shvatili smo da nešto nije u redu. Odmah smo pozvali naše prijatelje iz italijanske reprezentacije, koji su nam rekli da je merenje u jednom od hotela, a ne u takmičarskoj dvorani, gde sam pre neki dan obavila merenje.

Ninin suprug i trener, Darko Radovanović, dopunio je priču:

- Uključili smo GPS navigaciju i shvatili da je taj hotel udaljen 22 kilometra od takmičarske dvorane. Odmah smo se našim automobilom uputili tamo, nažalost, stigli smo dva minuta posle isteka zvaničnog perioda za merenje takmičara.

Srbija ima još četvoro predstavnika u takmičenju. U subotu 9. marta, u ring će Sara Ćirković (do 54 kg), Aleksej Šendrik (do 63,5 kg), Sadam Magomedov (do 92 kg) i Dušan Veletić (+92 kg).

Turnir u Tajlandu će biti poslednji za one koji nisu izborili vizu.

Natalija Šadrina (do 60 kg) i Vahid Abasov (do 71 kg), ruski takmičari sa srpskim pasošima, osvojili su prve dve olimpijske vize u boksu za selekciju Srbije prošle godine na Evropskim igrama u Poljskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.