KASTRO UŽIVAO U IGRI DELFINA!

Izvor: Kurir, 16.Jul.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KASTRO UŽIVAO U IGRI DELFINA!

HAVANA - Bivši kubanski lider Fidel Kastro obišao je Državni akvarijum u Havani da bi video igru delfina, a razgovarao je i sa zaposlenima u toj ustanovi, objavljeno je na državnom sajtu "Kubadibejt" (Cubadebate).

On se, sa uhićenjem, na ulazu u akvarijum obratio prisutnima, podsetivši kako je kao mladić mogao dva minuta da roni i detalja kako je plivao s delfinima u Holguinu. U razgovoru sa zaposlenima u Akvarijumu, dugogodišnji kubanski predsednik se osvrnuo i na opasnost od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekološke katastrofe i globalnog zagrevanja.

"Svet živi između dve tragedije - rata i zaštite životne sredine", rekao je Kastro, objavljeno je u izveštaju na "Kubadibejtu". Posle četiri godine gotovo potpune povučenosti iz javnosti, Kastro (83) je imao četiri javna pojavljivanja za nedelju dana.

Kastro je posetio Državni akvarijum u Havani, u utorak je razgovarao s akademicima i ekonomistima u Nacionalnom centru za naučna istraživanja povodom obeležavanje 45-godišnjice osnivanja te ustanove, u ponedeljak je gostovao na državnoj televiziji, a u subotu bio je u Nacionalom centru za naučna istraživanja, prenela je agencija AP.

Između ostalih Kastro se ovih dana sreo se i sa Selijom Gevara Marč - ćerkom argentinskog revolucionara Ernesta Če Gevare s kojim se borio u kubanskoj revoluciji. Američka agencija podsetila je da se Kastro nije fotografisao za javnosti od kako se oboleo jula 2006. godine, a zbog bolesti bio je prinuđen i da, posle bezmalo 50 godina, preda vlast - najpre privremeno, a onda i na duži rok svom mlađem bratu Raulu.

Kastro je ostao prisutan u javnom životu Kube tako što je redovno pisao kolumne za državne medije, isključivo o međunarodnim temama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.