KAPIČIĆ: MOLIĆEMO IVKOVIĆA DA OSTANE

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAPIČIĆ: MOLIĆEMO IVKOVIĆA DA OSTANE

Borba za selektora! Predsednik KSS Dragan Kapičić priznao je da će uraditi sve kako bi Duda Ivković ostao na čelu košarkaše reprezentacije Srbije. Prvi čovek Saveza rekao je da je pitanje selektora prioritet i da je iskusni stručnjak jedina opcija u košarkaškoj organizaciji.

Borba za selektora!

Predsednik KSS Dragan Kapičić priznao je da će uraditi sve kako bi Duda Ivković ostao na čelu košarkaše reprezentacije Srbije. Prvi čovek Saveza rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je pitanje selektora prioritet i da je iskusni stručnjak jedina opcija u košarkaškoj organizaciji.

- Uspeo sam da stupim u kontakt sa Ivkovićem i dogovorili smo se da razgovore obavimo u Atini, jer on ima previše obaveza u Olimpijakosu. Ne mogu ništa unapred da obećam, ali ćemo uraditi sve kako bismo Dudu privoleli da vodi našu košarkašku reprezentaciju i u narednom periodu. Svesni smo da to neće biti lak posao, jer KSS se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i to može da bude kamen spoticanja u budućim razgovorima - kazao je Kapičić.

Prvi čovek Saveza još jednom je ponovio da je njihova jedina želja Duda Ivković i da niko u KSS ne spekuliše o drugim imenima.

- Nijednog trenutka nismo razmišljali o drugim imenima. Duda je jedina opcija i dok postoji i promil šanse, sve ćemo uraditi da ga zadržimo na mestu selektora. Smatramo da je on najbolje rešenje i da je napravio odličnu atmosferu u reprezentaciji. Nadamo se da ćemo u toj nameri uspeti i da će Ivković biti na čelu reprezentacije do Olimpijade 2012. godine.

Kapičić je priznao da nema skoro nikakvih šansi da se selektoru do kraja godine isplate dugovanja od 180.000 evra, i da će to najverovatnije dogoditi u prvoj polovini sledeće godine.

- Jednostavno, košarkaška organizacija nije u mogućnosti da Dudi do kraja ove godine isplati sva dugovanja, iako je to bio načelan dogovor. To ćemo da predočimo selektoru Ivkoviću, nadamo se da ćemo naići na razumevanje, jer ne možemo odjednom da obezbedimo toliki novac - završio je Kapičić.

Milan Nastić

Odlazim dogodine

Dragan Kapičić rekao je da je sledeća godina u KSS izborna i da su male šanse da se opet kandiduje za mesto predsednika košarkaške organizacije.

- Još je rano da pričamo o tome, jer nam je sada prioritet da privolimo Dudu da ostane selektor. Sledeća godina je izborna, ali kako sada stvari stoje, male su šanse da se ponovo kandidujem. Ako se još neko pojavi, verovatno ću se povući i drugima dati šansu da urade nešto za našu košarku - poručio je Kapičić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ivkoviću, strpi se!

Izvor: Politika, 03.Nov.2010

Košarkaški savez nema mogućnosti da do kraja godine namiri dugovanje selektoru (180.000 evra), ali predsednik Dragan Kapičić s optimizmom putuje u Atinu na pregovore..Profesionalna liga trenutno je u žiži košarkaške javnosti u Srbiji, ali najava predsednika KSS Dragana Kapičića da će uskoro...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.