KAN naredne godine u Obali Slonovače

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 22:09

KAN naredne godine u Obali Slonovače

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) saopštila je da će Kup afričkih nacija biti održan naredne godine od 13. januara od 11. februara u Obali Slonovače.

U saopštenju se navodi da je prvobitno bilo planirano da Kup afričkih nacija bude odigran u junu i julu 2023, ali je odložen za narednu godinu zbog loših vremenskih uslova, odnosno zbog kišnog perioda tokom leta u zapadnoj Africi.

Rukovodstvo CAF je odlučilo da se kontinetalni šampionat održi početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredne godine iako će u to vreme biti igrana prvenstva u najjačim evropskim ligama.

U CAF-u navode da će Afrički kup nacija u budućnosti biti održan u letnjem periodu ako dozvole vremenski uslovi u zemljama, koje budu domaćini kontinentalnog šampionata.

Aktuelni šampion Afrike je selekcija Senegala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.