KAN: Gana i Gvineja u četvrtfinalu

Izvor: B92, 29.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAN: Gana i Gvineja u četvrtfinalu



Reprezentacija Gane, na radost cele nacije, uspela je da se plasira u četvrtfinale Kupa afričkih nacija koji se održava u toj državi. Gana je u poslednjem meču po grupama uspela da pobedi Maroko sa 2:0, a najveće zasluge za trijumf ima Majkl Esjen koji je postigao prvi i namestio drugi gol Saliju Muntariju. Drugo mesto u četvrtfinalu iz grupe A obezbedila je Gvineja, pa je tako Maroko drugi put za redom napustio Kup nacija posle takmičenja po grupama, jer je isti rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvario i pre dve godine u Egiptu.

Gana je stigla i do trećeg trijumfa na takmičenju posle pobeda nad Gvinejom od 3:1 i Namibijom od 1:0, a pobednike je pozdravilo 45.000 navijača na Ohene Đan stadionu.

Gana će u četvrtfinalu u Akri igrati naredne nedelje protiv drugoplasiranog tima grupe B.

Gvineja je prošla u četvrtfinale zahvaljujući remiju protiv Namibije 1:1. Ekipa zapadnoafričke države je završila na drugoj poziciji sa 5 osvojenih bodova i u četvrtfinalu u Sekondi će u nedelju igrati protiv prvoplasiranog tima grupe B, što će verovatno biti Obala Slonovače.

Sulejman Jula je doneo prednost Gvineji u 62. minutu, a Namibija je izjednačila 10 minuta pre kraja preko Brajana Brendela, kome je to bio drugi pogodak na šampionatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.