KAMINSKI NIJE ZNAO PRAVILA: Amerikanac priznao posle Olimpijakosa

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 17:00

KAMINSKI NIJE ZNAO PRAVILA: Amerikanac priznao posle Olimpijakosa

Još uvek se privikava.

Američki košarkaš Frenk Kaminski u razgovoru za Eurohoops priznao je da se još uvek privikava na evropsku košarku.

Crno-beli su poraženi u četvrtom kolu od Olimpijakosa u Pireju posle produžetaka, a centar je meč završio u trećoj četvrtini zbog pet faulova. Pošto mu je dodeljena četvrta lična greška, reagovao je oštro posle čega mu je dodeljena tehnička, što je označilo kraj utakmice za njega.

- I dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učim mnogo toga. Pravila su značajno drugačija. Verujem da su svi videli u meču sa Olimpijakosom, nisam znao da se tehnička računa i kao lična greška. Da sam znao, nikada ne bih reagovao kako jesam. I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kada budem provalio sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kada igraš godinama po jedinim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije

Govorio je i o treneru Željku Obradoviću.

Ne bih ga poredio ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Sjajan je trener. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od svojih igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Čvrstog je karaktera, ali bori se za nas. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji (iz američke u evropsku košarku). Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi. Najbolji način kako bih mogao da ga opišem je kako ljudi reaguju kada uđe u dvoranu. To je Željko - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.