KALENDAR ĆE BITI BEZ NJIH: Otkazane još tri trke Formule 1

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 09:14

KALENDAR ĆE BITI BEZ NJIH: Otkazane još tri trke Formule 1

Početak sezone 5. jula u Austriji.

Čak ni skraćena sezona Formule 1 neće u svom kalendaru imati trke u Singapuru, Azerbejdžanu i Japanu, pošto je zvanično potvrđeno da su sve tri definitivno otkazane.

Pokušaji da se napravi kalendar za ovu godinu i dalje traju, a i dalje se svi nadaju da bi sezona mogla da ima između 15 i 18 trka, ali su sada tri lokacije ispale iz cele priče.

Vrlo, vrlo neizvesno je u španskom prvenstvu - Barselona ima dva prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad Realom i večeras od 22.00, u prvom meču Katalonaca posle pandemije, gostuje Majorki. Dvojka je 1,28, a kombinazzija 2&3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majorka – Barselona.

 - Uz sve izazove sa kojima smo suočeni zbog pandemije koronavirusa, doneli smo odluku da otkažemo trke u Azerbejdžanu, Singapuru i Japanu. Razlog su mnoge prepreke sa kojima su naši promoteri suočeni svako u svojoj zemlji. U Singapuru i Azerbejdžanu organizacija trka podrazumeva konstrukciju staza na ulicama dok u Japanu postoje stiktna ograničenja za putovanja. Istovremeno, imamo veliki napredak sa postojećim i novim promoterima kako bismo napravili kalendar za ovu sezonu i ohrabreni smo mogućnošću da nove staze budu domaćini trka ove godine. Svesni smo složenosti situacije u celom svetu i sa tim na umu nastavljamo sa pokušajima da sa oprezom i fleksibilnošću počnemo sezonu. Imamo detaljne planove na polju bezbednosti. Ti planovi treba da obezbede bezbedno održavanje prvih osam trka koje su planirane. Prva od njih trebalo bi da se održi 5. jula na Red Bul Ringu u Austriji, a za njom još jedna na istoj stazi sedam dana kasnije. Trka u Mađarskoj zakazana je za 19. jul, a nakon nje slede dve na Silverstonu, 2. i 9. avgusta. Nakon Britanije, zakazane su trke na stazama Katalunja, Spa Frankošam i Monci (16. i 30. avgust i 6. septembar) - navodi se u saopštenju Formule 1.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.