KAKVA ČAST: Orlando napravio izuzetak zbog Šekila ONila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 12:22

KAKVA ČAST: Orlando napravio izuzetak zbog Šekila O'Nila (VIDEO)

Svečana ceremonija na Floridi.

Košarkaši Oklahome pobedili su u gostima ekipu Orlanda rezultatom 127:113, a najefikasniji u ekipi Oklahome bio je Džejlen Vilijams sa 33 poena, dok je Šej Gildžes-Aleksander ubacio 32.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nije igrao za Oklahomu. Kod domaćih, najbolji je bio Paolo Bankero sa 23 poena i 10 asistencija, dok je Vendel Karter ubacio 22 poena.

Orlando je na ceremoniji uoči početka meča povukao dres sa brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 32, koji je nekada nosio Šekil O'Nil. Američki mediji podsećaju da je ovo prvi put da je Orlando povukao iz upotrebe dres jednog igrača.

- Znate, ima ona stara izreka: “Nikada ne zaboravite odakle ste došli”. Moja profesionalna karijera je počela ovde. Veći deo života sam ovde proveo. Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći - rekao je O'Nil tokom ceremonije, kojoj su sem članova porodice prisustvovali i bivši saigrači.

Shaquille O'Neal's full speech during his jersey retirement night in Orlando 🗣️ pic.twitter.com/hHPp1lv6kq

— NBA (@NBA) February 14, 2024

O'Nil (51) je u Orlando stigao 1992. godine kao prvi pik na NBA draftu. On je igrao za Orlando od 1992. do 1996. godine, a potom je nastupao za LA Lejkerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.