KAKO PROTIV NADALA? Jedna stvar je Novaku važnija od finala protiv Rafe

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 22:30

KAKO PROTIV NADALA? Jedna stvar je Novaku važnija od finala protiv Rafe

Srbin i Španac će 11. put u Rimu igrati za trofej.

Morao je Novak Đoković da igra dva meča u jednom danu u Rimu. Prvo je pre podne savladao u nastavku duela od petka Stefanosa Cicipasa, da bi u polufinalu popodne posle više od dva i po sata u tri seta bio bolji od Lorenca Sonega i tako zakazao meč za trofej protiv Rafaela Nadala. Najboljem teniseru sveta to će biti 11. finale na Mastersu u Rimu, a posle toliko napora u jednom danu nije krio da je zadovoljan kako je sve ispalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uprkos teškoćama.

 - Uspeo sam da, posle drugog seta, odigram dobro. Ali, podsetio bih da nije bilo nimalo lako kada je Sonego otvorio treći segment našeg sureta vođstvom od 0:40, a onda još i poslao za malo neprecizan forhend. Da je treći seti počeo sa brejkom, sve bi bilo drugačije - iskren je Novak. - Imao sam svoje šanse u polufinalu, treba sebe da krivim što nisam u dva seta ovo završio. Ali, na kraju krajeva, Sonego je pokazao zašto je došao do polufinala. Nije lako igrati protiv njega, odličan je teniser, publika je pritom bila uz njega, sjajna atmosfera je vladala na Foro Italiku, pa mogu samo da kažem - odličan meč.

Posle velike fizičke potrošnje, ni u finalu neće biti ništa lakše protiv Nadala bez obzira što su njih dvojica već pet puta igrali za trofej u Večnom gradu.

 - Najpre treba da se oporavim, a nemam mnogo vremena. Mnogo sam igrao ove subote, dobro - i Rafa je isto imao neke duge mečeve ovde, ali mene je još i kiša prekidala... Nadam se da će biti dobro finale - zaključio je Đoković.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Livijana Rafaela, izabranica Filipa Falka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.