KAKO JE PEŠIĆ DOBIO NADIMAK KARI? Priča je više nego čudna, ali ju je otkrio: Svetlo sa bandere u večernjim satima je činilo da izgleda kao prava scena...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 17:08

KAKO JE PEŠIĆ DOBIO NADIMAK KARI? Priča je više nego čudna, ali ju je otkrio: "Svetlo sa bandere u večernjim satima je činilo da izgleda kao prava scena..."

Slavni glumac je bio "inspiracija".

Svetislav Pešić je miljenik srpske nacije, što zbog pređašnjih zasluga, titula, što sada zbog đavolski dobrog posla koji obavlja na Mundobasketu gde je Srbija sa mešanim sastavom stigla dalje nego što joj je javnost predviđala.

Ime Svetislava Pešića decenijama je sinonim za pobede, slavlja i za zlatna odličja koja će zauvek sijati najsjajnije.

On je napisao živopisnu knjigu "Moja igra, moj put", a među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opisima brojnih avantura i anegdota, trofejni stručnjak izneo je u knjizi i priču o svom nadimku "Kari", po kojem je možda i poznatiji nego po svom imenu.

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - piše Pešić i nastavlja:

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na 'sceni' u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o velikoj karijeri.

A post shared by Gromade Filmske (@gromade_filmske)

Podsetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene, jedan od najuticajnijih tamnoputih ljudi na kulturnoj sceni ove zemlje, a i sveta. Preminuo je krajem aprila tekuće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.