KAJZER NOLE!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAJZER NOLE!

Novak Đoković osvojio turnir u Beču pošto je u finalnom meču savladao Švajcarca Vavrinku sa 2:0 (6:4, 6:0)

Novak Đoković osvojio je turnir u Beču, pošto je u finalu deklasirao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0. Nole je uz pehar i ček na 133.250 evra, zaradio i 250 ATP bodova. Srbin je tako osvojio peti turnir ove godine, a sedmi u karijeri. Posebno je zanimljivo što je u drugom setu „počistio“ protivnika i tako postao prvi teniser još >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 1987. godine koji u finalu Beča nije dozvolio protivniku da u setu osvoji gem.

Đoković je, kako je sam priznao, najteži zadatak imao u četvrtfinalu, kad je protiv Argentinca Čele bio na ivici poraza. Međutim, u polufinalu je uspeo da se vrati i sigurnom igrom savlada Italijana Sepija, da bi juče na spektakularan način deklasirao i Vavrinku.

Od samog početka naš teniser bio je odlučan u nameri da rano oduzme servis protivniku, i to mu je pošlo za rukom već u trećem gemu, koji je dugo trajao, a ispostavilo se, bio i ključni za ceo meč. Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu, što je prilično uzdrmalo Švajcarca. Kod rezultata 5:4 za Novaka, Vavrinka je u desetom setu pružio jak otpor, ali je Novak ipak uspeo da taj set reši u svoju korist.

Žestoko je Đoković krenuo i u drugi set, nametnuo je svoj ubitačni ritam i bukvalno nije dopustio protivniku da diše. Gemovi su se ređali kao na traci, a posle dva izgubljena servisa izgledalo je da i sam Vavrinka jedva čeka kraj meča. Oduševljeni Noletovi navijači, od kojih je većina mahala srpskim zastavama, imala je priliku da vidi i nekoliko egzibicionih poena i pravih školskih primera udaraca. Sevali su forhendi, bekendi, top-spinovi i drop-šotovi. Sve je Novaku polazilo za rukom, a Švajcarcu je ostalo da na kraju prizna da je Srbin u ovom trenutku mnogo bolji teniser.

Interesantno je da je Vavrinka osvojio samo jedan turnir u karijeri, i to u Umagu, kad mu je Đoković zbog problema s disanjem predao finalni meč. Zadovoljni mogu biti i organizatori turnira, jer je Đoković privukao mnogo gledalaca, pa je prodato čak 5.000 ulaznica više nego prošle godine.[ antrfile ]

MOŽE I NA NEMAČKOM

Novak je još jednom pokazao da je pravi poliglota i posle trijumfa prisutnima u dvorani obratio se na nemačkom jeziku.

- Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene i podržavali me da stignem do pehara. Hvala i organizatorima turnira što su učinili da ovaj turnir ima tako visok rejting. Stanislas je ove nedelje igrao dobro i bio je dostojan rival u finalu, a ja sam veoma zadovoljan onim što sam uradio u Beču - rekao je Novak Đoković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.