KAD DEBITUJE SMART, ŠTA JE SA TEOM? Sferopulos progovorio o GORUĆIM pitanjima

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 23:44

KAD DEBITUJE SMART, ŠTA JE SA TEOM? Sferopulos progovorio o GORUĆIM pitanjima

Zanimljivo posle utakmice.

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos, na konferenciji za medije posle meča sa Borcem (90:74), govorio je o novom pojačanju Džavonte Smartu.

Crveno-beli su angažovali američkog beka, a Grk je otkrio kada stiže igrač u Beograd.

- Doći će početkom nedelje. Treba da prođe lekarske preglede, videćemo kada će nam se pridružiti tačno. Ne znamo da li će igrati sledeću utakmicu. Ne bih ništa da pričam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok sve ne završimo, ali to je igrač koji će nam pomoći. Zadovoljan sam kako je klub brzo reagovao. Dobili smo kvalitetnog igrača, koji će nam dati rešenja u napadu i odbrani. Mlad je svež i mislim da će biti od velike pomoći - rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos, a onda se požalio na pretežak raspored.

- Igrači moraju da igraju i problem nije u njima, već mora da se pronađe rešenja za normalan raspored za sve. Imamo Evroligu, regionalne i lokalne lige, pa reprezentacije... Svi moraju da sednu za isti sto, razgovaraju i pronađu prostora za igrače da odmore i to je veoma važno. Kada je ovakav raspored, ne možete ništa drugo da radite osim da igrate - smatra Grk.

Miloš Teodosić nije bio u protokolu u utakmici 16. kola ABA lige.

- Miloš je dobro, osetio je umor u mišićima i nismo hteli da rizikujemo povredu - otrkio je Sferopulos.

Za kraj se dotakao meča i pobede protiv Borca.

- Nije bila laka utakmica po pitanju energije. Morali smo da kontrolišemo tim jer smo imali veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu i svi igrači su umorni, a imamo i odsustva zbog povreda, igrali smo sa 11 igrača. Zato sam zadovoljan kako smo igrali i kontrolisali dešavanja na parketu. Upisali smo rutinsku pobedu. Igrali smo dobro većinom susreta, izuzev druge četvrtine, kada smo prestali da igramo odbranu, ali videli ste da smo na početku bili sveži, postigli veliki broj poena i stekli dvocifrenu prednost. Ipak, dobro smo odreagovali u drugom poluvremenu, pokazali profesionalizam. Sada da odmorimo koji dan, pa da se spremamo za narednu utakmicu - rekao je Sferopulos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.