KA: Domaćin na pragu četvrtfinala

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KA: Domaćin na pragu četvrtfinala



Na Kupu Južne Amerike u fudbalu igrani su mečevi 2. kola u A grupi. Domaćin turnira reprezentacija Venecuele nalazi se na korak od plasmana u četvrtfinale posle pobede nad Peruom 2:0. Venecueli je to prvi trijumf na šampionatima Južne Amerike posle 40 godina. Urugvaj je bio bolji od Bolivije 1:0. Kolo pre kraja takmičenja u grupi A Venecuela ima 4 boda, Peru i Urguvaj po 3 i Bolivija 1.

Posle sjajne pobede nad Urugvajom 3:0, reprezentacija Perua odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je započela i meč sa Venecuelom, ali se situacija na terenu drastično promenila već u 14. minutu. Reprezentativac Perua Pedro Garsija isključen je posle koškanja sa Đankarlo Maldonadom.

Usporeni snimak pokazao je da je Garsija zakačio po bradi Maldonada, koji se odmah u agoniji bacio na zemlju, da bi odmah po isključenju Garsije ustao kao da se ništa nije ni desilo.

Sve do četvrtog minuta igre u nastavku meča Peruanci su odolevali napadima Venecuele. Vođstvo domaćinu donosi Sićero koji je odlično reagovao posle kornera i udarcem glavom savladao golmana Perua.

Gosti su ponovo protestvovali u 62. minutu. Paolo Gerero je prosledio loptu Pizaru kojeg je očigledno faulirao Ektor Gonsales pri pokušaju da je prosledi u gol.

Od 72. minuta i Venecuela meč nastavlja sa desetoricom, jer je zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka drugi žuti karton zaradio Rikard Paez. Minut kasnije Danijel Arismendi je rešio pitanje pobednika. Fudbaler Deportivo La Korunje je sjajno prošao po levoj strani i rezantnim udarcem o zemlji doneo je važan trijumf reprezentaciji Venecuele.

"Venecuela je malo toga uradila. Stvorili smo pet ili šest dobrih šansi u drugom poluvremenu, ali ih nismo iskoristili. Isključenje Garsije je značajo uticalo na tok meč, ali to moramo prihvatiti kao sastavni deo fudbala" – izjavio je posle meča selektor Perua Hulio Cesar Uribe.

Visente Sančez bio je jedini strelac na meču Urugvaj – Bolivija. Do prve pobede na turniru Urugvajci su došli u 58. minutu.

Bolivija je u većem delu meča bila nadigrana, ali je u završnici malo nedostajalo da dođe do boda. Rezervista Lima imao je u 91. minutu odličnu priliku, ali je golman Urugvaja Karini sjajnom odbranom sačuvao minimalnu prednost.

Poput Peruanaca i predstavnici reprezentacije Bolivije nisu bili zadovoljni suđenjem smatrajući da ih je američki arbitar Baldomero Toeldo oštetio, jer nije adekvatno sankcionisao često brutalne startove Urugvajaca, posebno Karlosa Dioga sa leđa nad Haimeom Morenom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.