Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 19:02

Kер: Србији није потребан мој савет за финале, иде јој одлично

Селектор репрезентације Сједињених Америчких Држава Стив Kер рекао је после пораза од Немачке 111:113 у полуфиналу Мундобаскета да Србији није потребан његов савет за финале јер јој иде одлично.
Први фаворит за освајање Светског првенства у кошарци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << селекција САД-а играће меч за треће место против Канаде. 

Америка је доживела пораз од Немачке, а Канада од Србије.
Новинари су на конференцији за медије питали Kера који би савет дао Србији да у недељу победи Немачку.
"Србији није потребан мој савет, иде јој одлично и без тога", рекао је Kер. 
Тренер Голден Стејт Вориорса се затим осврнуо и на утакмицу против Немачке.
"Честитам Немачкој, заслужено је победила. Нисмо могли да контролишемо Обста, одиграо је феноменално, сипао је тројке са свих страна. Одбрана је била веома лоша, што је овог пута било кључно. Правили смо много грешака на обе стране терена", истакао је Kер. 
На констатацију једног од новинара да ће ово бити други Мундобаскет у низу у ком САД неће освојити злато, после дебакла из 2019. године, Kер је имао спреман одговор. 
"Kошарка се глобализовала у последњих 30 година. Није ово више 1992. Играчи су све бољи на свим странама света", закључио је Kер. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.