Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 11:35

Спортски суд у Лозани потврдио одлуку ФСС да је Kолубара намештала утакмице

Спортски суд у Лозани (ЦАС) потврдио је одлуку органа Фудбалског савеза Србије да је Kолубара намештала утакмице, саопштио је ФСС.
Органи ЦАС су преиначили казну ФСС Kолубари са минус девет на минус шест бодова, што незванично оставља клуб из Лазаревца >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Суперлиги, али коначна одлука биће донета у петак у 14 часова на Извршном одбору ФСС у Старој Пазови.
Kако је саопштио ЦАС, Kолубара се кажњава са одузимањем шест бодова, због утакмице са Спартак Ждрепчевом крви, одиграном првог маја, што јасно потврђује одлуку ФСС да је клуб из Лазаревца учествовао у нечасним радњама. 
Лазаревчани су од стране ЦАС ослобођени одговорности за меч против Младости ГАТ, а сад са одузимањем шест бодова за прошлу сезону остају на месту које би водило у бараж прошле сезоне.
Органи ФСС ће у петак у 14 часова донети коначну одлуку о "случају Kолубара" и саставу Суперлиге за следећу сезону, која је требало да почне сутра, али је раније старт померен за следећи викенд.
Недимовић: ФСС радио по закону, ЦАС потврдио да је Колубара намештала Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић рекао је да је задовољан јер је Спортски суд у Лозани потврдио да је Kолубара учествовала у намештању утакмица.
"Kомисије Фудбалског савеза Србије испоштовале су процедуре и изрекле меру по праву и правди. Потврђен је члан 83 Дисциплинског правилника и све до сад одлуке изречене по њему. После одлуке Суда из Лозане, могу да обећам, наставићемо обрачун са режисерима и актерима намештених утакмица. Без компромиса", рекао је Недимовић.
Према његовим речима чињеница да Лазаревчани остају у суперлигашком друштву је плод квалификације да је намештена утакмица са Спартаком, не и против Младости ГАТ.
"Сликовито, то је као да изгредника, било које врсте, уместо са шест, санкционишете пет месеци затвора", додао је Недимовић.
Недимовић очекује брзу реакцију ФСС и одлуку о изгледу Суперлиге за наредну сезону.
"Најбитније да имамо чисту ситуацију и у наредним корацима можемо да уђемо у обрачун са актерима намештених утакмица. Брзо ћемо се одредити и према наредној сезони, у року између 48 и 72 сата", закључио је Недимовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.