Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 12:09

Kонорс: Ђоковић неће престати са освајањем гренд слем трофеја

Некадашњи амерички тенисер Џими Kонорс изјавио је да ће најбољи играч света Новак Ђоковић наставити са освајањем гренд слем трофеја.
Ђоковић је тријумфом на Ролан Гаросу над Норвежанином Kаспером Рудом стигао до 23 гренд слем трофеја у каријери.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Српски тенисер је том победом постао играч са највише освојених гренд слем трофеја у историји испред Рафаела Надала са 22 и Роџера Федерера 20 титула на највећим турнирима у сезони.
"Ђоковић неће да стане, има сјајну прилику да одмакне Надалу и Федереру. Сада има 23 гренд слем пехара. Где ће да се заустави? На 30? Сада има 36 година, може да игра још три, четири године", рекао је Kонорс у свом подкасту.
Некадашњи тениски ас је истакао да Ђоковић зна како да добија и да губи велика финала.
"Ђоковић је показао велику менталну снагу када није могао да игра. Иако није био сигуран када ће да добије зелено светло, све време је тренирао, није се обесхрабрио", додао је некадашњи амерички тенисер.
Kонорс се осврнуо и на полуфинале Ролан Гароса између Ђоковића и Шпанца Kарлоса Алкараза, које је српски тенисер добио са 3:1. У том дуелу Алкараз је имао и проблеме са грчевима. 
"Неприхватљиво је да некога хватају грчеви већ после два сета. Не знам да ли је одговорност на његовом стручном штабу или је он био превише нервозан. Тачно је да Ђоковић ставља противнике под велики притисак, али морате да будете спремни за пет сетова против њега, поготово на Ролан Гаросу. Ђоковић је у одличној форми. Иако се од Алкараза много очекивало у Паризу, јер има 20 година и већ је освојио један гренд слем, Ђоковићу није падало ни на крај памети да се преда унапред", закључио је Kонорс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.