Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 23:40

Са Kуле Београд одато признање Ђоковићу после тријумфа на Ролан Гаросу

Након победе Новака Ђоковића над Kаспером Рудом од 3:0 у финалу Ролан Гароса и 23. освојеног гренд слема, најбољем тенисеру света одато је признање са Kуле Београд.
Новак Ђоковић је тријумфом у Паризу постао једини тенисер са 23. гренд слем титуле, а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поводом овог догађаја Ђоковићев лик освануо је на Кули Београд у главном граду Србије.

"Док су се Булоњском шумом данас проламали звуци 'Боже правде', а српска тробојка лепршала изнад трибина стадиона 'Филип Шатрије', са Куле Београд, новог симбола наше престонице, вечерас је упућена спектакуларна честитка Новаку Ђоковићу, који се освајањем 'Купа мускетара' у Паризу попео на сам врх тениског Олимпа и тако званично отклонио све сумње око тога ко је заиста најбољи тенисер свих времена - навели су из Belgrade Waterfronta. 
После победе над норвешким тенисером Каспером Рудом, Ђоковић ће и званично бити поново број један на свету са 7.595 бодова, испред Карлоса Алкараза са 7.175 бодова.
"Бриљантном победом над Рудом и освајањем трећег Ролан Гароса у каријери, Новак Ђоковић, човек који нам је својим бравурама на терену толико пута измамљивао осмехе и улепшавао недељно поподне, златним словима се уписао у све тениске алманахе јер је постао једини тенисер у историји 'белог спорта' са 23 освојена гренд слема. Испраћен стојећим овацијама париске публике, наш Ноле је закорачио у спортску бесмртност и постао највећи који је икада држао тениски рекет у рукама", истиче се у саопштењу Belgrade Waterfronta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.