Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 16:39

Kецмановић: Надам се да ћу са Нолетом играти у полуфиналу; Крајиновић: Пријатељство са Лајовићем ћу оставити по страни

Тениски турнир из серије 250 - Српска опен у Бањалуци, почиње 17. априла. Поред Новака Ђоковића на турниру ће учествовати, Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Ласло Ђере и остали српски тенисери.
Миомир Kецмановић је слободан у првом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << колу, али се баш као и остали српски играчи налази у горњој половини жреба у којој је и Новак Ђоковић.

“Искрено није ми то чудно, некако смо сви увек били у истом делу. Овога пута могу да идем корак даље, не морам на Новака Ђоковића у четвртфиналу, већ у полуфиналу. После овога турнира план ми је да идем у
Мадрид и Рим”, истакао је Кецмановић. 
Српски тенисер је недавно играо у финалу сингла и дубла у Ешторилу, али није имао среће да дође до титуле.
“Задовољан сам сезоном на шљаци, почео сам да играм добро. Драго ми је да и на овоје подлози правим боље резултате и да ми је самопоуздање на високом нивоу. Желим да наставим тим темпом и пружим добре
партије”, навео је Кецмановић.
У Монте Kарлу, Миомир Kецмановић је изгубио од Мусетија у првом колу, а посебно болан био је други сет у коме није успео да освоји гем - 7:6, 6:0.
"Имао сам доста мечева скоро 11 у пет дана. Стварно сам био исцрпљен већ тада”, рекао је Кецмановић.
Ћаћић-Кецмановић наступаће на Српска опену у дубл конкуренцији.
“Нас двојица играмо добро, видећу да ли ћу морати и овога пута да га носим на леђима”, закључио је Kецмановић у шаљивом тону.
Kрајиновић: Пријатељство са Лајовићем ћу оставити по страни Српски тенисер Филип Kрајиновић изјавио је да се нада да ће имати добар турнир у Бањалуци на Српска опену.

Kрајиновић је недавно завршио сарадњу са Јанком Типсаревићем, а тренутно му на Српска опену помаже Виктор Троицки, а на конференцији за медије се осврнуо на главни део жреба.
"Сваки меч је захтеван. Лајовић је у доброј форми, воли шљаку, биће то велики изазов. Тај део жреба је компликован, доста је наших, ту је и Новак Ђоковић. Видећемо шта ће се десити", навео је српски тенисер.
Српски тенисер је истакао да му је главни циљ улазак у главни жреб на Ју-Ес опену.
"Нажалост план ми се променио. Нисам планирао мање турнире, али сам сезону кренуо лоше, тако да ћу морати. Рим и Мадрид играм затим идем на Ролан Гарос, између бићу на неком челенџеру. После Париза не идем на траву, већ ћу се фокусирати на намање турнире. Трава је мало и 'руски рулет' иако сам прошле године играо финале Kвинса. Морам да играм мање турнире, како бих скупио довољно поена, како бих обезбедио на Ју-Ес опену главни турнир", закључио је Kрајиновић.
Турнир у Бањалуци је на програму од 17. до 23. априла, игра се за укупни наградни фонд од 562.815 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.