Južna Afrika zaradila od Mundijala 400 miliona evra

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Afrika zaradila od Mundijala 400 miliona evra

Južna Afrika je zahvaljujući organizaciji svetskog fudbalskog prvenstva i poseti oko 300.000 turista zaradila oko 400 miliona evra, a društveni proizvod je porastao sa 1,9, na tri odsto krajem 2010, objavljenio je u Johanesburgu.

Navodi se, ipak, da je na Mundijalu „zarađeno manje novca od očekivanog”, jer je uoči prvenstva sveta očekivan dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << najmanje pola miliona turista.
Istina je da smo ostvarili rast društevnog proizvoda, ali isto tako treba reći da su nam ostali stadioni čije održavanje mnogo košta, tako da je činjenica da sa Mundijalom nismo profitirali – izjavio je direktor konsultantske firme Ekonomist Majk Šusler.
Ministar turizma Južne Afrike Martinus Van Šalkfik tvrdi, pak, da je organizacija Mundijala „bilo ulaganje koje će donositi plodove na dugi rok”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Afrika zaradila od Mondijala 400 miliona evra

Izvor: Blic, 09.Dec.2010

Južna Afrika je zahvaljujući organizaciji svetskog fudbalskog prvenstva i poseti oko 300.000 turista zaradila oko 400 miliona evra, a društveni proizvod je porastao sa 1,9, na tri odsto krajem 2010, objavljenio je u Johanesburgu...Navodi se, ipak, da je na Mondijalu "zarađeno manje novca od očekivanog",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.