Juventusu torinski derbi, Inter siguran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventusu torinski derbi, Inter siguran

Fudbaleri Juventusa pobedili su danas posle preokreta Torino sa 2:1, u 16. kolu Serije A i tako sačuvali prednost na čelu tabele.

Ekipa Siniše Mihajlovića povela je u 16. minutu golom Andree Belotija, ali je Gonsalo Iguain doneo Juventusu izjednačenje u 28. minutu, a onda i vođstvo novim golom, u 82. minutu. Miralem Pjanić je u drugom minutu nadoknade postavio konačnih 3:1.

Torino je u drugom poluvremenu imao sjajnu šansu, ali je reprezentativac Srbije Adem Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio neprecizan.

Juventus sada ima 39 bodova na prvom mestu tabele, sedam više od Rome, koja sutra igra protiv Milana. Torino je na sedmoj poziciji sa 25 bodova, tri manje od Atalante, koja je danas poražena od Udinezea 3:1.

Kjevo je u gostima pobedio "fenjeraša" Palermo, dok su Bolonja i Empoli odigrali 0:0.

Ranije danas, Napoli je pobedio Kaljari 5:0.

U ponedeljak se završava 16. kolo utakmicama Roma - Milan i Fiorentina - Sasuolo.

Inter siguran protiv Djenove

Fudbaleri Intera iz Milana pobedili su večeras na svom terenu Djenovu sa 2:0, a junak pobede bio je Marcelo Brozović, koji je postigao oba gola za trijumf "nerazura" u 16. kolu Serije A.

Hrvatski internacionalac dao je golove u 38. i 69. minutu. Milanska ekipa sada je osma na tabeli sa 24 boda, jednim manje od Torina.

Djenova je 13. na tabeli sa 20 bodova.

Napoli ubedljiv protiv Kaljarija

Fudbaleri Napolija pobedili su danas u gostima Kaljari sa 5:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 15. kola italijanske Serije A.

Napoli je od početka utakmice imao inicijativu, ali je do prvog gola stigao tek u 34. minutu, a strelac je bio Dris Mertens. Kapiten "Napolitanaca" Marek Hamšik je u 45. minutu duplirao prednost svog tima, da bi Pjotr Zjelinski u 51. povisio na 3:0.

Gosti su u nastavku susreta stigli do još dva gola, a strelac oba bio je Mertens. On je u 69. minutu doveo Napoli do četiri gola prednosti, da bi samo tri minut kasnije kompletirao het-trik i postavio konačnih 5:0.

Napoli posle 15 utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli Serije A sa 31 bodom, dok je Kaljari 12. sa 20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.