Izvor: Blic, 12.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventusu derbi Italije, a Palermu derbi Sicilije, Janković odličan

Suprotno tradiciji Juventus i Milan su najvećem derbiju Italije odigarli otvorenu utakmicu u kojoj je postignuto pet golova, a trijumfovala je ekipa iz Torina 3:2, dok je golom Fabricija Mikolija Palermo pobedio Kataniju.

Pobedu torinezima doneli su veterani Alesandro Del Pjero i dvostruki strelac Hasan «Braco» Salihamidžić.

Odlučujući momenat dogodio se u 80. minutu kada je posle nabačene lopte sa strane bosanski fudbaler glavom savladao golmana crveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crnih Željka Kalaća. Gosti su od 67. minut igrali sa desetoricom igrača zbog isključenja Danijela Bonere.

Golom Fabricija Mikolija šest minuta pre kraja meča fudbaleri Palerma zabeležili su pobedu protiv Katanije u derbiju Sicilije na premijeri 33. kola italijanske Serije A.

Domaći tim bio je daleko konkretniji rival tokom celog susreta, a zasluženu pobedu doneo je rezervista Fabricio Mikoli fenomenalnim udarcem sa oko 25 metara u 84. minutu.

Sjajan meč odigrao je i srpski reprezentativac Boško Janković. Bivši fudbaler Crvene zvezde je bar na trenutak podsetio zašto je u Palermo stigao kao jedan od najtalentovanijih veznjaka u Evropi, što je bilo dovoljno da se savlada ekipa njegovog bivšeg mentora - Valtera Zenge.

Akcije Palerma teško da su mogle da se zamisle bez Jankovića, koji se odlično kretao, driblao, a nekoliko dobrih asistencija njegovi saigrači, pre svih Amauri i Mikoli nisu uspeli da iskoriste pri rezultatu 0:0. Janković je mogao i da postigne gol u 73. minutu, ali je slabo šutirao, pa je golman Katanije uspeo da interveniše. Dobar nastup Jankovića "nagrađen" je izmenom u 89. minutu, a aplauzi na otvorenoj sceni su najmanje što je Janković zaslužio posle zaista odlične partije. Bošku očigledno nije prijala nedavna lista najgorih transfera u Italiji ove sezone na kojoj se našlo i njegovo ime, pa je rešio da pokaže koliko zaista ume.

Sve u svemu, dobra predstava Palerma, koji je pobedom u derbiju potvrdio prošlonedeljni trijumf nad Juventusom, dok Valtera Zengu očekuje još pet mečeva u kojima će pokušati da ostavi Kataniju u prvoj ligi.

Serija A, 33. kolo

Palermo - Katanija 1:0

(Mikoli 84)

Juventus - Milan 3:2

(Del Pjero 12, Salihamidžić 45, 80 - Inzagi 14, 31)

Nedelja

Udineze - Roma

Đenova - Torino

Livorno - Kaljari

Empoli - Parma

Ređina - Sampdorija

Lacio - Sijena

Inter - Fiorentina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.