Juventus srušio šampiona Evrope, agonija Barselone, rekorder Ronaldo doneo pobedu Junajtedu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 12:38

Juventus srušio šampiona Evrope, agonija Barselone, rekorder Ronaldo doneo pobedu Junajtedu

Fudbaleri Juventusa pobedili su Čelsi minimalnim rezultatom (1:0) u derbiju drugog kola Lige šampiona. Juventus je, uprkos slaboj formi na početku nove sezone, stigao do trijumfa u drugom kolu elitnog takmičenja i srušio aktuelnog šampiona Evrope.

"Stara dama" sada ima šest bodova i prva je u grupi H bez primljenog gola, dok su "plavci" na drugom mestu sa tri.

Duel u Torinu očekivano je bio tvrd i neizvestan, a prvi su pripretili gostujući igrači preko Romelua >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lukakua, koji je prošle sezone u dresu Intera mučio odbranu Juventusa.

Međutim, od tog trenutka igrači u crno-belim dresovima su preuzeli inicijativu i do kraja poluvremena imali šansu preko Federika Kijeze.

Ono što nekadašnji igrač i reprezentativac Italije nije uspeo u prvom, učinio je u drugom poluvremenu. Tek što su igrači izašli iz svlačionica, igrana je 10. sekunda drugog dela, kada je Kijeza doneo prednost Juveu.

Pobegao je Antoniju Ridigeru, dobio odlično dodavanje Federika Bernadeskija i potom zakucao loptu pod prečku Eduara Mendija.

Bernadeski je nešto kasnije propustio priliku da udvostruči prednost, da bi velike promašaje u završnici imali Lukaku i Kai Haverc.

Izabranici Masimilijana Alegrija su se odbranili i došli do trijumfa u derbiju drugog kola Lige šampiona.

Salcburg preko Lila do prvog mesta, remi Volfsburga i Sevilje

Fudbaleri Salcburga pobedili su Lil sa 2:1 i došli do prvog mesta u grupi G Lige šampiona posle dva kola, dok su Volfsburg i Sevilja remizirali 1:1.

Salcburg je savladao šampiona Francuske zahvaljujući Karimu Adejemiju, koji je dva puta bio precizan sa bele tačke.

Jedini pogodak za goste delo je Buraka Jilmaza.

Austrijanci sada imaju četiri boda, dva više od Sevilje, koja je remizirala sa Volfsburgom u Nemačkoj.

Domaćinu je prednost doneo Stefen početkom drugog poluvremena, ali je u finišu Ivan Rakitić sigurno izveo penal i zadržao Andalužane na drugom mestu.

Lil je ostao poslednji sa samo jednim bodom.

Barselona je poražena od Benfike u Lisabonu 3:0, produžila seriju loših rezultata i značajno dovela u pitanje plasman u osminu finala.

Kristijano Ronaldo postao je fudbaler sa najviše nastupa u Ligi šampiona (178) i pretekao Ikera Kasiljasa, a rekord je obeležio pogotkom u 95. minutu za pobedu Mančester Junajteda protiv Viljareala 2:1.

Atalanta minimalcem srušila Jang Bojs, "poker" Zenita protiv Malmea

Fudbaleri Atalante i Zenita ostvarili su pobede u prvom terminu današnjeg programa u Ligi šampiona. Atalanta je minimalnim rezultatom bila bolja od Jang Bojsa i napravila veliki korak ka nokaut fazi već posle drugog kola, dok je Zenit bio mnogo ubedljiviji protiv Malmea (4:0).

Ekipa Đanpjera Gasperinija je bila bolja tokom čitavog meča, u prvom poluvremenu je poništen pogodak Rafaela Toloija, ali je domaćin ipak zatresao mrežu rivala u nastavku.

Strelac je bio Mateo Pesina u 68. minutu, pošto mu nije bilo teško da sprovede loptu nakon sjajne asistencije Duvana Sapate.

Zenit je ostvario prvi trijumf pošto je opravdao ulogu favorita protiv Malmea i slavio rezultatom 4:0.

Klub iz Sankt Peterburga poveo je već u devetom minutu, kada je Klaudinjo lagano u gol sproveo dodavanje Daglasa Santosa sa leve strane.

Danci nisu mogli ozbiljnije da priprete domaćinu, koji je početkom drugog poluvremena potvrdio trijumf. Strelac u 49. minutu bio je Daler Kuzjajev, a kada je Anel Ahmedhodžić nekoliko trenutaka kasnije dobio direktan crveni karton, bilo je jasno da povratka za Malme nema.

U finišu je Aleks Sutormin lepim udarcem sa 20-ak metara povisio, da bi Vendel u poslednjim trenucima postavio konačan rezultat.

Srpski reprezentativac Veljko Birmančević odigrao je skoro celu utakmicu u poraženom timu.

Rezultati i strelci Lige šampiona:

Grupa E: Benfika - Barselona 3:0 (Nunjes 3, 79, Rafa Silva 69), Bajern - Dinamo Kijev 5:0 (Levandovski 12, 27, Gnabri 68, Sane 75, Čupo-Moting 87).

Grupa F: Atalanta - Jang Bojs 1:0 (Pesina 68), Mančester junajted - Viljareal 2:1 (Aleks Telješ 60, Ronaldo 90+5 - Alkaser 53).

Grupa G: Salcburg - Lil 2:1 (Adejemi 31. penal, 53. penal - Jilmaz 63), Volfsburg - Sevilja 1:1 (Stefen 49 - Rakitić 88. penal).

Grupa H: Zenit - Malme 4:0 (Klaudinjo 9, Kuzjajev 49, Sutormin 80, Vendel 90+5), Juventus - Čelsi 1:0 (Kijeza 46).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona ima manji budžet od Bilbaa i Real Sosijedada

Izvor: B92, 29.Sep.2021

Barselonin ovosezonski budžet za plate je četiri puta manji od prošlosezonskog, dok je Real svoj budžet povećao za više od 50 posto, prenose španski mediji...Barselonin limit za plate prošle sezone iznosio je 347 miliona evra, a ovosezonski samo 97 miliona evra, što ih stavlja na sedmo mesto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.