Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 10:16

Juventus se priseća Atletika i gleda u Ronalda, a on Dečake ne pamti po dobrom

Stara dama juri gol zaostatka protiv Liona na meču koji bi mogao da bude Sarijev poslednji (21.00)

Prvenstvo u Italiji je završeno, Juventus je stavio ruke na devetu uzastopnu titulu šampiona Serije A, mada je malo ko i verovao da će epilog biti drugačiji i sada je vreme za međunarodnu scenu, odnosno Ligu šampiona, ono zbog čega je Kristijano Ronaldo pre dve godine prvenstveno plaćen Realu 117.000.000 evra. Na Čizmi bi do trofeja vrlo verovatno stigli i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << njega, ali su u upravi torinskog kluba uvideli da im je za evropski tron, na koji se nisu popeli još od 1996. godine, potreban igrač koji u trenutku rešava mečeve, što će im biti potrebno i u revanšu protiv Liona.

Juventus je i prethodne sezone na evropskoj pozornici bio u sličnoj situaciji baš u ovoj fazi takmičenja, u osmini finala, kada je posle prvog meča imao zaostatak od dva gola protiv Atletiko Madrida. Tada je na scenu stupio upravo Ronaldo i sa tri pogotka u revanšu lansirao Staru damu do naredne runde. Ovoga puta, pred njih je nešto lakši zadatak. Lion ima “samo“ gol prednosti.

Međutim, Juve odavno nije izgledao neubedljivo kao ove sezone. Lepršavi fudbal koji su na Alijancu očekivali kada je ključeve od svlačionice preuzeo Mauricio Sari, nikada nije viđen, a ni najsvežiji rezultati nikako mu ne idu u prilog. U poslednjih osam kola Serije A, Juventus je osvojio isto toliko bodova, pokazavši ranjivost u defanzivi kakva u Torinu nije viđena u prethodnih osam godina vladavine. Od 1962. godine na ovamo nijedan prvak Italije nije primio više golova od broja odigranih utakmica. Stara dama jeste ove sezone – 43 pogodaka na 38 mečeva. Previše za klub kojem je odbrana zaštitni znak poslednjih godina. Da ne zaboravimo, poraženi su u Superkupu protiv Lacija, ali i u finalu Kupa od Napolija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Upitan na konferenciji za medije da li je večerašnji meč, njegov poslednji na klupi Juventusa, Sari je odgovorio: “Imamo upravu koja će doneti odluku. Ne mislim da mi budućnost zavisi od ovog meča“, izjavio je Italijan, znajući duboko u sebi, uprkos tome što je doneo devetu uzastopnu titulu Serije A u kabine Alijanc stadiona, da mu se klupa ozbiljno drma.

Zbog toga, Sari će gledati u Ronalda i nadati se da Portugalac može da izvuče još jednog keca iz rukava, baš kao i protiv Atletika pre nešto više od godinu dana. Međutim, Ronaldu Lion nije ostao u najboljem sećanju, jer je upravo francuski tim poslednji koji je Portugalca izbacio u osmini finala, pre punu deceniju, u njegovoj prvoj sezoni u Madridu. Tada je u revanšu Ronaldo uspeo da nadoknadi gol zaostatka u ranoj fazi utakmice, ali je Miralem Pjanić u finišu meča pogotkom poslao Lion u četvrtfinale, četvrto i ujedno poslednje u istoriji kluba. Srećom po Ronalda, reprezentativac BiH je večeras na njegovoj strani.

Sarija muči i nedavna povreda Paula Dibale na meču sa Sampdorijom pre desetak dana, ali bi uprkos bolu koji je tada osetio u mišiću, Argentinac nedavno trenirao sa ekipom i večeras će definitivno biti makar na klupi. Daglas Košta se po ko zna koji put povredio, kolo pre Dibale i njega definitivno neće biti večeras.

Istina, prednost Juventusa je to što je Lion za pet meseci imao samo jednu takmičarsku utakmicu, a opet, i tu je pokazao da je spreman za megdan sa Starom damom, pošto je u finalu Liga kupa Francuske protiv Pari Sen Žermena pao tek posle penala. Čak je i Memfis Depaj uspeo da se oporavi od teške povrede i sigurno će igrati u revanšu, s namerom da popravi užasnu sezonu, koju su Dečaci završili na sedmom mestu u Ligi 1, ostavši tako bez evropske scene prvi put posle 24 godine. Da bi popravio sliku na Grupama stadionu, Rudi Garsija će za večerašnji meč imati na raspolaganju čitav tim, ali i Ronalda na suprotnoj strani, koji je, nakon što je ostao bez Zlatne kopačke, posebno motivisan.

JUVENTUS – LION, 21.00

Torino

Alijanc stadion

Sudija: Feliks Cvajer

Juventus: Ščensni – Danilo, De Liht, Bonući, Aleks Sandro – Bentankur, Pjanić, Rabio – Kuadrado, Iguain, Ronaldo

Lion: Lopes – Marsal, Marselo, Denajer – Dubua, Korne, Gimaraiš, Kakre, Auar – Depaj, Dembele

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Petak

21.00 (1,50) Juventus (4,20) Lion (6,75) /prvi meč: 0:0/

21.00 (1,75) Mančester Siti (4,00) Real (4,30)/prvi meč: 2:1/

Subota

21.00: (1,65) Barselona (3,80) Napoli (5,50) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,38) Bajern (5,00) Čelsi (7,75) /prvi meč: 3:0/

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (LISABON)

Sreda

21.00 (3,05) Atalanta (3,45) PSŽ (2,30)

Četvrtak

21.00 (3,20) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Juventus se priseća Atletika i gleda u Ronalda, a on Decu ne pamti po dobrom

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020

Stara dama juri gol zaostatka protiv Liona na meču koji bi mogao da bude Sarijev poslednji (21.00)..Prvenstvo u Italiji je završeno, Juventus je stavio ruke na devetu uzastopnu titulu šampiona Serije A, mada je malo ko i verovao da će epilog biti drugačiji. Vreme je za međunarodnu scenu, odnosno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.