Juventus pobeđuje, Ronaldo još čeka!

Izvor: Mondo, 01.Sep.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventus pobeđuje, Ronaldo još čeka!

Ni treća nije bila sreća za Kristijana, ali to nije smetalo šampionu Italije da ostvari i treći trijumf. Na teškom gostovanju.

Dok Juventus pobeđuje, Masimilijana Alegrija ne bi trebalo da brine loša golgeterska forma Kristijana Ronalda.

Iako Portugalac ni u trećem meču u dresu "Stare dame" nije dao gol, šampion Italije je ostvario pobedu na nezgodnom gostovanju povratniku u Seriju A.

Golovima Marija Mandžukića u drugom minutu (0:1) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bleza Matuidija u 58, Juventus je na kultnom "Enio Tardiniju" u Parmi ostvario treći uzastopni trijumf na početku sezone Serije A.


Jedini pogodak za domaćina postigao je iskusni i večeras zapaženi Žervinjo (31).

PARMA - JUVENTUS 1:2 (1:1)

Uspela je Parma da parira u prvom poluvremenu, da na momente bude i bolja od šestostrukog uzastopnog šampiona Italije, ali nije imala snage da to čini svih 90 minuta.

Već u drugom minutu Mandžukiću se lopta srećno odbila na nogu, a on nije propustio priliku da je sprovede u gol. "Stara dama" je ekspresno stekla prednost, pa je potpuno stala.

Posle dve propuštene šanse za izjednačenje, borbeni domaćin je u 33. minutu ipak postavio 1:1. Žervinjo je ponovo bio u prvom planu i na pravom mestu da u petercu pošalje loptu u mrežu između dvojice čuvara.

Iako su u prvom delu pokazali zube favoritu, fudbaleri Parme nisu imali dovoljno svežine da u istom ritmu odigraju i nastavak. Juventus je očekivano preuzeo inicijativu i veoma brzo stigao do nove prednosti.

Nije prošlo mnogo, a sjajni Mandžukić je posle gola ostvario i asistenciju, Francuzu Blezu Matuidiju, protiv koga je igrao u finalu nedavnog Svetskog prvenstva u Rusiji.

Matuidi je zakucao loptu iza leđa nemoćnog golmana Parme Luiđija Sepea, nakon čega je bilo jasno da se "bjankonerima" smeši treća uzastopna pobeda. U toku je bio 58. minut meča.

Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Preostalih pola sata nije donelo previše uzbuđenja, pa su zadovoljni vođstvom gosti rutinski "odradili" meč, sačuvali prednost i odneli kući tri boda.

Ronaldo će 16. septembra imati sledeću šansu da se "upiše". Tog dana će u Torino doći Sasuolo.

SERIJA A - 3. KOLO:

Bolonja - Inter 0:3 (0:0)

/Naingolan 66, Kandreva 82, Perišić 85/

Parma - Juventus 1:2 (1:1)

/Žervinjo 33 - Mandžukić 2, Matuidi 58/

U nedelju:

Fiorentina - Udineze (18.00)

Atalanta - Kaljari (20.30)

Kjevo - Empoli

Lacio - Frozinone

Sampdorija - Napoli

Sasuolo - Đenova

Torino - SPAL

Odigrano u petak:

Milan - Roma 2:1 (1:0)

/Kesi 40, Kutrone 90+5 - Facio 59/

TABELA: Juventus 6, Napoli 6, SPAL 6, Atalanta 4, Inter (+1) 4, Udineze 4, Sasuolo 4, Roma (+1) 4, Fiorentina (-1) 3, Empoli 3, Đenova (-1) 3, Milan (-1) 3, Torino 1, Parma 1, Kaljari 1, Bolonja (+1) 1, Frozinone 1, Sampdorija (-1) 0, Lacio 0, Kjevo 0.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.