Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 12:44

Juventus nudi sigurnu luku, Žiru razmišlja, Inter ne odustaje

Sve veće interesovanje za francuskog napadača

Lepo je biti deo Čelsija i zarađivati pozamašnu sumu novca, ali još je lepše igrati. To je mantra kojom se Olivije Žiru vodi i zbog koje će sve izvesnije otići sa Stamford Bridža u januaru, uprkos uveravanju Frenka Lamparda da će i za njega biti minuta u gustom rasporedu.

Žiru, ipak, razmišlja dugoročno i ne namerava da zbog manjka minuta u Čelsiju ostane bez startne pozicije u sastavu Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Evropskom prvenstvu naredne godine, posle čega će se verovatno oprostiti od Galskih petlova. Žiru je od početka sezone skupio jedva 189 minuta, što je premalo da bi mogao da računa na sigurno mesto u timu Didijea Dešana, bez obzira na to što francuski selektor u iskusnom napadaču vidi jednog od miljenika.

Zbog toga je Žiru već najavio odlazak sa Stamford Bridža, a po potpis bi ove zime mogao da krene Juventus. Torinski Tutosport, poslovično dobro upoznat sa dešavanjima u redovima dugogodišnjeg vladara italijanskog fudbala, najavljuje da Andrea Pirlo merka Žirua kao potencijalno rešenje za napad Stare dame, koja se dosta muči ove sezone. Bjankoneri još nisu dobili nijedan meč kada Kristijana Ronalda nema u timu, dok Alvaro Morata uprkos tome što je postigao osam golova ove sezone ima samo tri u Seriji A, uz isto toliko asistencija. Upravo su Ronaldo i Morata dvojica najefikasnijih u timu sa devet, odnosno osam pogodaka u svim takmičenjima. Slede ih Dejan Kuliševski sa dva gola, dok po jedan imaju Rabio, Dibala i Bonući.

Navodno, Žiru je samo jedan od onih koje Pirlo želi u timu ove zime, a pominju se još Emerson Palmijeri takođe iz Čelsije, te Manuel Lokateli iz Sasuola i prva zvezda Udinezea Rodrigo de Paul. Žiru će u januaru ući u poslednjih šest meseci ugovora sa Čelsijem, tako da će moći slobodno da pregovara s poslodavcima za besplatan transfer na leto. Ideja je ipak da on ode već u januaru, što znači da bi Čelsi dobio ili simbolično obeštećenje, ili bi ga Plavci pustili bez finansijskog poravnanja u znak zahvalnosti za sve što je uradio tokom bezmalo tri godine na Bridžu.

Za Žirua se neprestano interesuje i Antonio Konte u Interu. Upravo je Konte doveo francuskog reprezentativca iz Arsenala za 17.000.000 evra i bio mu je prva napadačka opcija u vreme velike kadrovske krize u klubu. Inter takođe merka i Emersona Palmijerija, ali nikako ne uspeva da postigne dogovor sa Čelsijem oko obeštećenja, a za usluge reprezentativnog beka interesuje se odnedavno i Napoli.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.