Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2020, 15:16

Juventus ili Milan? Sari ili Pioli?

Sve je na strani Juvea večeras protiv Milana: domaći teren (bez obzira što neće biti publike), rezultat iz prve utakmice i pre svega očigledna razlika u snazi dva tima, dodatno uvećana odsustvom Zlatana Ibrahimovića i Tea Ernandeza. Tradicija je takođe na strani Juvea: Milan ne zna za pobedu u Kupu Italije u Torinu protiv Stare dame 35 godina a na novom stadionu na prethodnih 12 utakmica Rosoneri su samo jednom uspeli da izbegnu poraz

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Jaz između Juventusa i Milana je toliko veliki u ovom momentu da čak ni uobičajena fraza da je “lopta okrugla” ne ostavlja mnogo nade fudbalerima Stefana Piolija. Čak ni tim Milana koji je ispao iz Serije A 1982. godine nije toliko zaostajao za Juventusom Đovanija Trapatonija, kao što je to danas slučaja sa Piolijevim Rosonerima i Sarijevim Juventusom.

Sve je na strani Juvea večeras protiv Milana: domaći teren (bez obzira što neće biti publike), rezultat iz prve utakmice i pre svega očigledna razlika u snazi dva tima, dodatno uvećana odsustvom Zlatana Ibrahimovića i Tea Ernandeza. Tradicija je takođe na strani Juvea: Milan ne zna za pobedu u Kupu Italije u Torinu protiv Stare dame 35 godina a na novom stadionu na prethodnih 12 utakmica Rosoneri su samo jednom uspeli da izbegnu poraz.

Prethodno rečenom treba dodati i kompletno različitu atmosferu u kojoj dva tima stižu na okršaj. U Kontinasi su se sve kockice poklopile: Miralem Pjanić je popravio svoje odnose sa Mauricijom Sarijem, Dibala je blizu produžetka ugovora, Daglas Kosta i Kedira su se oporavili od povreda, postignut je džentlemenski pakt sa Iguainom, a Ronaldo je motivisaniji nego ikad da osvoji tripletu sa Juventusom, budući da će se finale LŠ igrati u Lisabonu. Jedina negativna okolnost je pristisak na Mauricija Sarija. Trener Juvea ne sme sebi da dozvoli pogrešan korak posle izgubljenog Superkupa protiv Lacija tim pre što mu je neophodno da skine negativnu “karmu” da još uvek nije osvojio jedan trofej u italijanskom fudbalu.

U Milanelu su pre dva dana u prenosnom smislu reči leteli tanjiri između Zlatana Ibrahimovića i Ivana Gazidisa. Stefano Pioli i gotovo polovina igrača u aktualnom sastavu su na izlaznim vratima. Odnosi Donarume sa upravom kluba su sve zategnutiji jer postaje sve realnija teorija da Mino Rajola igra na kartu isteka ugovora golmana Milana kako bi bio slobodan sledećeg leta. Romanjoli ne želi da prihvati smanjenje plate, naprotiv traži povećanja i cifru koja je gotovo dva puta veća od one koju je familija Singer propisala kao najveću.

Sve u svemu, navijačima Milana je ostalo da se uzdaju samo u inat Piolija i njegovih igrača, odnosno povređen ponos i želju da pokažu Gazidisu i familji Singer da greše. Takođe, eventualna pozitivna okolnost bi mogla da bude činjenica da se prvi put događa u istoriji italijanskog fudbala da dva tima igraju tako važnu utakmicu a da prethodno tri meseca nisu imali ni prijateljsku a kamoli takmičarsku proveru.

Mauricio Sari ima nekoliko dilema oko večerašnjeg sastava: po jeden za svaki segment tima, u odbrani, veznom redu i napadu. Bufon će biti sigurno na golu pošto je reč o utakmici Kupa Italije i po dogovoru sa Ščensnijem, senator u redovima Stare dama ima prednost. Sarijeva nedoumica u odbrani je da li da igra sa Danilom ili Kvadradom u ulozi desnog beka, Ona je direktno povezana i sa napadčkom linjiom, to jest da li da uz Dibalu i Kristijana Ronalda pošalje na teren Daglasa Kostu ili Kvadrada. Na sredini terena Pjanić i Bentankur su sigurni starteri dok će za poslednje slobodno mesto među starterima konkurisati Kedira i Matuidi. Podsetimo zbog povreda ili nedovoljne spremnosti neće biti na raspolaganju treneru Juventusa Kjelini, Remzi, Iguain i Demiral.

Za razliku od Sarija koji je sakrio svoje karte za meč sa Milanom, Stefano Pioli već sedam dana uigrava tim koji će pokušati da napravi čudo u Torinu. Jedina nedoumica je kakko će poslagati izabranu jedanaestoricu. Zna se da će Rebić biti jedini napadač, kao i da će Kalabrija biti prekomandovan na poziciju levog beka u odsustvu diskvalifikovanog Tea Ernandeza. Ostaje otvoreno pitanje kako će Pioli rasporediti sredinu terena, odnosno petorku Paketa, Kesi, Bonaventura, Benaser i Čalhanoglu. Paketa je jedno od najprijatnijih iznenađenja mini priprema za nastavak sezone, izveštači koji prate Milan veruju da bi Brazilac mogao konačno da pokaže šta je to u njemu video Leonardo kada ga je doveo u Milanelo za blizu 40.000.000 evra pre godinu i po dana. Postoje dve akreditovane škole razmišljanja za kompoziciju Piolijevog sastava za sudar sa Bjankonerima: prva je 4-2-3-1 a druga 4-4-1-1, sa Bonaventurom u ulozi spone između veznog reda i Rebića. Osim Ibrahimovića i Ernandeza ni Kastiljeho neće biti u Torinu zbog kartona dok su povređeni Musakio i Duarte.

Večerašnji meč će ući u istoriju i kao prvi na kome je u kupu Italije dozvoljeno pet izmena. U slučaju da se renvanš utakmica završi 1-1 neće biti produžetaka, izvodiće se odmah penali kako bi se predupredila mogućnost povreda igrača, imajući u vidu da su bili više od dva meseca zatvoreni u kućama.

JUVENTUS - MILAN

Alijanc stadion, Torino.

Sudija: Đanluka Roki (Italija)

JUVENTUS (4-3-3): Bufon - Kvadrado, De Liht, Bonuči, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić, Matuidi - D.Kosta, Dibala, Ronaldo

MILAN (4-2-3-1): Donaruma - Konti, Kjer, Romanjoli, Kalabrija - Kesi, Benaser - Paketa, Bonaventura, Čalhanoglu - Rebić.

Piše: Željko PANTELIĆ

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.