Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 19:25

Juventus drugi put odbio 100.000.000 za Kjezu

Posle Bajernovih 80.000.000 i Čelsijevih 100.000.000, glatko pala i stotka Liverpula

Znalo se da je Federiko Kjeza igrač za velike utakmice i velika dela. Evropsko prvenstvo samo je pomoglo celokupnoj fudbalskoj javnosti da se uveri u mogućnosti reprezentativca Italije, a nakon što su Azuri podigli pehar, ponude na adresu Juventusa počele su da pristižu. Prvo je glatko odbijeno Bajernovih 80.000.000, kada je Čelsi izašao sa cifrom od 100.000.000 evra, Juve nije želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ni da čuje, pa ne čudi što je odbio još jednu stotku i to Liverpulovu. Tako bar tvrdi rimska Republika.

(1,17) Crvena zvezda (8,00) Mladost Lučani (14,0)

Zvanično, Kjeza se i dalje vodi kao fudbaler Fiorentine na pozajmici u Juventusu. Stara Dama je na pozajmicu do sada dala 10.000.000 evra, a sledećeg leta i formalno će ga otkupiti za 40.000.000 evra ako jedan od naredna četiri uslova bude ispunjen: Juventus završi sezonu među prva četiri u Seriji A., Kjeza odigra 60 odsto utakmica za Juve minimum 30 minuta po meču, Kjeza postigne 10 golova, Kjeza zabeleži 10 asistencija. Da ponovimo da ne bude zabune - samo jedan je dovoljan kako bi otkup postao obavezan.

U svakom slučaju, pokazao je sin Enrika Kjeze kakvog je kova. Odigrao je zapaženu klupsku sezonu pre Eura, na 30 nastupa za Juve u Seriji A postigao i namestio po osam golova, a računajući sva takmičenja upisao je 43 nastupa, 14 golova i deset asitencija - fudbalski dabl-dabl.

Nije ni čudo što ga posle Eura, demonstracije eksplozivnosti kakvu malo koji fudbaler danas poseduje, odnosno fudbalske genijalnosi želi sijaset evropskih velikana. Ali očigledno neće proći. Juventus je nikad svesniji kakvo fudbalsko blago poseduje. Prosto ne znate da li je opasniji kada se ustremi ka golu, kada odluči da šutira ili kada odluči da posluži saigrače. Kao takav mogao bi da predvodi Juveovu mašineriju u narednih deset godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.