Juventus - Arsenal (sreda TV B92)

Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventus - Arsenal (sreda TV B92)



U osmini finala Lige šampiona, Juventus je bio blizu eliminacije, ali je prošao dalje, a sada je u četvrtfinalu još bliži oproštaju od elitnog evropskog takmičenja ove sezone.

Juventus u sredu uveče na svom terenu igra revanš meč četvrtfinala sa engleskim Arsenalom, koji ima prednost od 2:0 iz prvog meča.

"Juve" je do ove faze takmičenja došao zahvaljujući golmanu Verdera Tima Vizea, koji je u 87. minutu revanša katastrofalno pogrešio i ispustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loptu.

Za plasman u polufinale, Juventusu sada treba pravo malo čudo, a posebno s obzirom da će u revanšu biti bez defanzivca Džonatana Zebine i veznih igrača Maura Kamonarezija i Patrika Vijere, koji su kažnjeni zbog kartona.

Ipak, u tim italijanskog šampiona vraća se vezni igrač Pavel Nedved, koji je kaznu kartona "odslužio" u prvom meču sa Arsenalom.

"Arsenal će morati da se preznojava, jer je Juve tim koji se bori do kraja", rekao je Nedved. "Mi verujemo da možemo da idemo dalje i dok ne budemo eliminisani nećemo se predati. Jedino sigurno je da ne smemo da grešimo".

Igrač sredine terena, Brazilac Emerson, koji je postigao odlučujući gol za plasman Juventusa u četvrtfine, najverovatnije će više nego inače učestvovati u napadima.

Samo tri tima u istoriji Lige šampiona uspela su da nadoknade i prevazidju deficit od dva gola iz prvog meča. Barselona je to učinila protiv Čelsija u sezoni 1999/2000. godine, Deportivo iz Korunje protiv Milana i Monako protiv Real Madrida u sezoni 2003/04.

Stvari za italijanski tim ne izgledaju baš najbolje, s obzirom i da napadači Zlatan Ibrahimović i David Trezege nisu u najboljoj formi.

Ibrahimović od januara nije postigao gol, a Trezege jedva da je dotakao loptu prošle nedelje na "Hajberiju". Obojica su takodje pružili loše partije u nedeljnom remiju (0:0) sa Trevizom u italijanskoj ligi.

Kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero pokušava da ubraza svoj povratak na teren posle povrede butnog mišića, ali čak i ako uspe da se oporavi do sutra, najverovatnije će meč početi na klupi.

Dvostruki šampion Evrope je u prošlogodišnem četvrtfinalu Lige šampiona izgubio od engleskog Liverpula.

Arsenal, koji nikada nije uspeo da se plasira u polufinale, iznenadio je favorizovanog gosta. Osamnaestogodišnji Frančesko Fabregas postigao je prvi gol, a najveća zvezda tima Tjeri Anri drugi.

Sada je "topdžijama" potrebno samo da se oslone na odbranu, a Arsenal u poslednjih sedam utakmica Lige šampiona nije primio ni jedan gol.

U sutrašnji meč sa Juventusom, Arsenal ulazi ohrabren i više nego ubedljjivom partijom i pobedom od 5:0 nad Aston Vilom u subotu.

"Dobro je što u Torino putujemo na krilima takvog rezultata protiv Vile, ali Liga šampiona je drugo takmičenje", kazao je Anri. "Juventus kod kuće je potpuno drugačiji od onog tima sa kojim smo igrali na 'Hajberiju'", dodao je francuski napadač.

Fabregas bi trebalo da bude spreman za revanš, iako je povredio stopalo u utakmici sa Atson Vilom. Pod znakom pitanje je defanzivac Emanuel Ebue zbog povrede prepona.

Ukoliko Ebue ne bude mogao da igra, trener Arsenala Arsen Vegner moći će da računa na Sola Kempbela.

"Ovo će biti naša najteža utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Sve što smo do sada uradili biće nebitno, ako ne odemo u polufinale", dodao je Anri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.