Juve se prilagođava i Aziji: Hoćemo ranije da igramo

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve se prilagođava i Aziji: Hoćemo ranije da igramo

"Stara dama" sve više razmišlja o navijačima iz inostrastva, a sve manje o "domaćim"...

Juventus na razne načine pokušava da se "probije" na velika tržišta!

Nakon što su (navodno) odustali od tradicionalnih crno-belih "pruga" na dresovima zbog Amerikanaca i drastično promenili dizajn za novu sezonu, sada su od čelnika Serije A zatražili da ranije igraju utakmice - kako bi bili zastupljeniji u Aziji.

Italijanski mediji prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da Juventus želi da se Serija A približi Premijer ligi kao što je to bilo devedesetih godina, a da su termini i te kako važni...

Zbog jakih vrućina u ovo doba godine u prva tri kola utakmice u Kalču neće počinjati pre 18 časova, dok nedeljom inače postoji termin od 12.30, koji bi odgovarao navijačima u Aziji, a Juventus očigledno želi da on bude još zastupljeniji.

Hteli bi da se izbegnu večernji mečevii da navijači u Aziji više mogu da prate njihove mečeve.

"Moramo da pronađemo pravi balans između domaćeg i globalnog tržišta", rekao je Đorđo Riči ispred Juventusa i poručio da je prevelika razlika između Kalča i Premijer lige.

Juventus je inače predlagao i da neke utakmice u iduće tri godine budu odigrane u Kini, dok su nedavno "loše prošli" u Južnoj Koreji, kada su tamošnji navijači očekivali da vide Kristijana Ronalda - koji na kraju nije nastupio na toj utakmici.

Zbog toga Juventusu čak preti i tužba...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.