Juve se kasno setio!

Izvor: Mondo, 07.Sep.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve se kasno setio!

Didije Drogba odbio je mogućnost da na svoju štetu raskine ugovor u Kini i pristane na duplo manju platu kako bi ipak ove sezone zaigrao za Juventus.

Juventus je ovog leta odbio da plati 30 miliona evra za Robina van Persija "jer ne vredi toliko", odustao od pregovora sa Fernandom Ljorenteom i zakasnio sa reakcijom prema Didijeu Drogbi, pa je morao da se zadovolji - Niklasom Bendtnerom.

"Bjankoneri" su Arsenalu platili milion i po evra kako bi visokog Danca dobili na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godinu dana.

Nakon što se prvom operativcu kluba Bepeu Maroti smeje celo Ostrvo posle procene da RVP nije za Juve i ne vredi taj novac, magazin "France Football" objavio je da vest o tome da je Didije Drogba u finišu letnjeg prelaznog roka odbio slavni torinski klub.

Navodno je Juve ponudio kultnom centarforu pet miliona evra po sezoni i ugovor na dve godine, kako bi malo posle potpisivanja za Šangaj ipak pobegao iz Kine i vratio se u evropski fudbal. Drogba (34) je to odbio i odlučio da nastavi da igra na Dalekom Istoku, zajedno sa Nikolasom Anelkom.

Drogbi je trebalo da pripadne i 500.000 evra bonusa ukoliko zabeleži više od 70 odsto nastupa za Juve u sezoni, ali... Napadač iz Obale Slonovače već je imao ugovor po kojem je zarađivao 200.000 funti nedeljno u Kini (!?), što iznosi 251.000 evra, tako da Juve nije imao šta da traži kada je novac u pitanju.

Na sve to, ukoliko bi hteo da potpiše za Juventus, Drogba bi morao da pristane na duplo manju platu i pritom plati verovatno "debelu" odštetu Šangaju za narušavanje tek započetog ugovora, pa s te strane ni Bendtner nije toliko loš.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.