Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 18:25

Juve na pragu rešenja velikog problema

Daglas Kosta se dogovorio sa klubom svoje mladosti...

Kada se prošlog meseca prvi put pojavila mogućnost da se vrati u klub svog detinjstva navijači su bili oduševljeni. Onda su se oglasili iz kluba kazali kako finansije ne dozvoljavaju da se razmišlja u tom pravcu. Hladan tuš i razočarenje. Ali izgleda da se tokom poslednjih dana mnogo toga promenilo, a kao rezultat svega: Daglas Kosta je na pragu potpisa za Gremio!

Brazilci mediji javljaju kako je jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << održan ključni sastanak u Porto Alegreu kom je prisustvovao i sam Kosta. Bili su tu najvažniji ljudi Gremija, te menadžer koji brine o karijeri ofanzivnog veziste Juventusa "s trenutnim prebivalištem" u Minhenu - Žorž Mašado.

Kako se navodi, igrač je postigao sporazum sa Gremijom. Trikolori bi trebalo da plaćaju trećinu njegove zarade (Daglas u Torinu inkasira 6.500.000 na godišnjem nivou), čime bi ispoštovali budžetska ograničenja. Za sada se ne navodi šta biva na relaciji Juve - Kosta. Da li će ugovor biti sa Italijanima biti raskinut godinu dana pre isteka, ili će možda poslednju sezonu pod ugovorom sa Starom damom takođe odigrati kao pozajmljen igrač

Nema sumnje da će Juve pokušati da se reši Daglasa Koste jer bi se tako rešio i preostale dve trećine njegove nemale plate. Po kakvom modelu ostaje da vidimo.

Podsetimo, poslednjih meseci govorilo se da bi Kosta mogao u Vulverhempton. Tom prilikom pominjala se cifra od svega 10.000.000 evra na ime obeštećenja, ali Gremio čak ni toliko ne bi mogao da plati, tako da otkup verovatno otpada kao mogućnost.

A što se tiče dogovora na realciji Daglas Kosta - Gremio ostali su još samo detalji da se utanače. Brazilac jeste pristao na značajno smanjenje plate, međutim pod uslovom da dobije određene bonuse od prodaje dresova i marketinških akcija generalno.

Kosta je godinama u velikom padu, nikako ne uspeva da pronađe formu iz Donjecka, ili makar onaj nivo igara iz prvog mandata u Bajernu. Očekivalo se da bi mogao da se trgne na pozajmici u Minhenu - jer objektivno, takav tip igrača bio je potreban Hansiju Fliku - međutim njegova uloga u tekućoj sezoni svedena je na epizodnu. I ne samo zbog toga što mu Flik nije ukazivao šansu - ipak je Kosta igrao na svakoj utakmici u grupnoj fazi Lige šampiona - već iz razloga što Brazilac svoje šanse nije koristio.

Na 22 meča postigao je jedan jedini gol?!

Sada mu Gremio nudi ruku spasa.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.