Juve i Napoli spremni za spektakl

Izvor: B92, 19.Okt.2012, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve i Napoli spremni za spektakl

Derbi osmog kola Serije A u Torinu doneće izvesno mnogo uzbuđenja, kao i prethodni mečevi Juventusa i Napolija.

Dve ekipe sastale su se u dramtičnom meču Superkupa Italije, a trenutno dele čelo tabele sa po 19 bodova iz 7 utakmica.

Juve će prvi put u sezoni vodi Anđelo Alesio, asistent Antonija Kontea, kome je suspenzija skraćena sa šest na samo dva meseca i biće glavni čovek na klupi do Konteovog povratka, 9. decembra u meču sa Palermom.

"Alesio će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voditi ekipu, takva je hijerarhija. Ja ću se pun entuzijazma vratiti na mesto tehničkog savetnika", rekao je tehnički savetnik Masimo Karera, koji je od starta sezone vršio dužnost na klupi Juvea.

Karera je izjavio da se još ne zna da li će golman Đanluiđi Bufon i napadač Mirko Vučinić igrati u toj utakmici.

"Posle poslednjeg treninga pred utakmicu Bufon će nam reći da li ga boli butina i da li oseća da je spreman da zaigra. Takođe razmatramo da li ćemo ubaciti Vučinića, s obzirom da je prehladjen i u gorem je stanju od Điđija".

"Posle reprezentativnih obaveza svi klubovi imaju problema, pa tako i Juventus, međutim, nećemo se žaliti", dodao je on.

Karera je ocenio da Juventus igra ofanzivniji fudbal od Napolija, iako oba kluba igraju u istoj formaciji.

"I Juventus i Napoli igraju u formaciji 3-5-2, ali smo mi više napadački fokusirani, dok oni igraju na kontranapade i individualne momente pojedinih igrača. Uostalom, postigli smo šest golova više od njih", ocenio je Karera, koji uprkos tome smatra da je Napoli sasvim legitiman kandidat za skudeto.

"Napoli cilja Skudeto i ima sve što je potrebno da ga osvoji, ali ima još ekipa koje mogu da se uključe u trku”.

Juventus i Napoli ove sezone su već odigrali jednu utakmicu, u italijanskom Super kupu, kada je Torinski klub posle produžetaka pobedio sa 4:2, ali je meč prošao u veoma lošoj atmosferi, kojoj je doprineo sudija, dosudivši prelak penal Juventusu i isključivši dva Napolijeva igrača. Posle toga meča došlo je do ozbiljne prepirke i teških reči između predstavnika dva kluba, ali je to sada prošlost, tvrdi Karera.

Rukovaću se sa njihovim trenerom Valterom Macarijem, naravno, nemam problem", rekao je Karera novinarima u Torinu.

Trener Napolija Valter Macari spreman je da u tim stavi prv zvezdu Edinsona Kavanija, iako se Urugvajac kasno vratio sa mečeva reprezentacije Urugvaja, koji je doživeo dva ubedljiva poraza na gostovanjima Argentini i Boliviji. Za utehu ljudima iz kluba, u La Pasu je u igru ušao tek na kraju prvog poluvremena.

“Kavani nije bio sa nama 10 dana, ali izgleda dobro. Proveriću na dan utakmice, pričaću sa igračima, ali ne vidim razlog da ne igra. Mene ni najmanje ne zanima to što je kasnio. Zanimo me samo šta radi na terenu”, kaže Macari.

Macari se osvrnuo i na povredu Bufona.

“To za nas ne menja situaciju. Jeste Bufon golman svetske klase, ali ni Marko Storari nije značajno slabiji. Pred meč sa Juveom svi pričaju o Pirlu, sa razlogom, on je igrač vrhunske klase, ali Juve nije samo Pirlo. Imaju sjajan tim”.

Napredak Napolija u poslednjih pet godina je ogroman – prošle sezone uspešno su debitovali u Ligi šampiona, a ove sezone deluju kao najozbiljniji konkurent Staroj dami.

“Dosta smo napredovali, značajno smo zreliji. Prošle sezone smo se malo mučili dok smo imali paralelne obaveze u Seriji A i ligi šampiona, ali nas je to znatno unapredilo. Primetili su to i oni, čuli smo da su nas Bufon, Pirlo i Kjelini hvalili. Lepo je čuti kada oni kažu da moraju da daju sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat”.

Macari odbija da utakmicu koja se igra u subotu proglasi za ključnu.

“Ako dobijemo, to će biti veliki podstrek, ako izgubimo to neće valjati, ali ima još mnogo utakmica, a mi na kraju dana igramo samo za tri boda. Ipak, mislim da nas u subotu čeka sjajna utakmica”.

Juventus i Napoli sastaju se na Juventus Areni u subotu od 18 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.