Juta 16 godina čekala na ono što Jokić radi gotovo redovno

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 17:12

Juta 16 godina čekala na ono što Jokić radi gotovo redovno

Džordan Klarskon je prvi igrač Jute Džez koji je upisao tripl-dabl otkad je to učinio Karlos Buzer sada već daleke 2008.godine.

Klarskon je "sa klupe" doprineo ubedljivoj pobedi Džezera nad Dalasom 127:90 sa 20 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Buzer je pre 16 godina zabeležio docifrene brojke u tri statističke kolone i od tada, sve do danas, nijedan igrač Jute to nije uspeo da uradi.

Navijači Džeza morali su da čekaju tačno 1.256 utakmica da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi videl

To je ujedno bio i prvi takav učinak Džordana Klarksona, a postigao ga je defanzivnim skokom dva i po minuta pre kraja utakmica. Bio je to i znak za veliko slavlje u hali.

Takođe, Klarkson je uradio nešto što nije viđeno u Juti za 40 godina - prvi je igrač sa klupe koji je upisao "tripl-dabl". Poslednji put tako nešto desilo se 1983. kada je Mark Iton ušao sa klupe i meč završio sa 12 poena, 14 skokova i 12 blokada.

"Ovo je baš jedan kul mali rekrod u mojoj karijeri", rekao je posle meča reprezentativac Filipina.

I još malo statistike: meč protiv Dalas bio mu je 685. u regularnom delu sezone, a ukupno 728. u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.