Juriš na pet miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juriš na pet miliona evra

Uspeo je Partizan da preskoči prošle srede najbitniju prepreku u novoj sezoni i tako obezbedi bar još četiri meča u Evropi. Da su „crno-beli“ ispali iz drugog kola kvalifikacija, od azerbejdžanskog Intera, ne samo što bi izgubili evropski rejting, već bi se uprava kluba iz Humske našla u problemu kako da obezbedi novac za naredni period. Ovako, Partizan je dobio šansu da se u direktnom duelu, sa Fenerbahčeom 13. i 27. avgusta, domogne Lige šampiona i, što je podjednako bitno, priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se bori za pet miliona evra! Toliko, naime, iznosi minimalna suma za sve učesnike najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a u nju se ubrajaju novčane nagrade od UEFA, jaki sponzorski ugovori, prodaja ulaznica, TV pravaÖ Identičnu sumu srpski šampion je zaradio i 2003. godine, kada je pod vođstvom Lotara Mateusa igrao u evropskoj eliti.

Ako se uzme u obzir da je Partizan u letnjem prelaznom roku uložio skoro dva miliona evra na pojačanja, to praktično znači da bi „crno-belima“ čisto ostalo tri miliona za predstojeću godinu. Ali, ne treba zaboraviti i indirektnu zaradu od plasmana u Ligu šampiona - Partizanovim igračima bi znatno skočila cena, što bi već ove zime, ili narednog leta, moglo dobro da se naplati. Pa, onda, u slučaju da ekipa napravi dobar rezultat u grupnom delu ovog takmičenja, cifra bi takođe skočila, jer UEFA debelo nagrađuje svaki osvojen bod!

MALETIĆ LICENCIRAN

Iako nije bio u kombinacijama trenera Slaviše Jokanovića za predstojeću sezonu, Darko Maletić se ipak našao na spisku licenciranih igrača za dvomeč sa Fenerbahčeom. Tako će desni bek, koji po potrebi može da igra na još nekoliko pozicija, ravnopravno konkurisati za mesto u timu. Za razliku od njega, crnogorski dvojac, Slaven Stjepanović i Marko Ćetković, prekomandovan je u Teleoptik, jer na njih Jokanović ne računa.

Sa druge strane, Fenerbahče je uložio neuporedivo veću sumu ovog leta, i njihovi apetiti su, logično, znatno veći, pa se procenjuje da bi oni za plasman, zbog jačih sponzorskih ugovora i cena TV prava, mogli da zarade skoro tri puta više od „crno-belih“.

Najzad, Darko!!! Napred, aprtizan!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.