Juriš na kotu jedan

Izvor: Glas javnosti, 05.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juriš na kotu jedan

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tvrdi da će već na Australijen openu demantovati „stručnjake“, koji mu ove godine predviđaju pad na ATP listi! Treći teniser na ATP listi sveta pred početak turnira u Brizbejnu najavljuje odbranu titule na grend slemu u Melburnu, kao i žestoku borbu sa Federerom i Nadalom za najviši plasman.

Nedavno je legendarni australijski teniser Džon NJukomb kritikovao Đokovićevu psihičku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << spremnost i prognozirao da srpski teniser neće moći da izdrži pritisak koji mu nameće prošlogodišnji uspeh u Melburnu. Međutim, Đoković kaže da će zapušiti usta svima i da na Australijen open dolazi da odbrani titulu.

- Najlepše uspomene u karijeri me vezuju za Melburn. Prošle godine, tamo sam osvojio svoju prvu i jedinu grend slem titulu. Naravno, da kao branilac titule osećam izvesnu dozu pritiska, ali verujem u sebe i mislim da mogu da ponovo stignem do trofeja.

GULBIS TVRD ORAH

Pre turnira u Melburnu, Novak Đoković će pokušati da dobrim plasmanom u

Brizbejnu pretekne Rožea Federera i izbije na drugu poziciju na ATP

listi. Međutim, prva prepreka za Đokovića u novoj godini biće Ernst

Gulbis, za koga srpski teniser kaže da je odličan server i da ga

očekuje težak meč sa Letoncem.

- Ernst nema šta da izgubi u meč protiv mene. On je odličan server i za

obojicu će ovo biti prvi meč u sezoni. Očekujem izuzetno težak susret -

rekao je Novak pre susreta sa svojim nekadašnjim trening partnerom.

Meč između Đokovića i Gulbisa na programu je u utorak rano ujutru po našem vremenu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković gleda prema Melburnu

Izvor: B92, 04.Jan.2009, 13:37

Treći teniser sveta Novak Đoković otvoriće u utorak novu sezonu duelom sa Letoncem Ernestsom Gulbisom u Brizbejnu. ..Takmičenje u Brizbejnu, koje će prenositi TV B92, Đokoviću će biti glavna provera pred odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije, koje počinje 19. januara. Srpski teniser...

Nastavak na B92...

Đoković treći na ATP listi, napredak Tipsarevića

Izvor: RTS, 05.Jan.2009

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u 2009. ulazi sa trećeg mesta na svetskoj rang-listi i sa samo 20 bodova manje od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera...Na najnovijoj ATP listi, Đoković ima 10.590, a Federer 10.610 poena...Prvo mesto i dalje drži Španac Rafael Nadal, koji ima 13.160...

Nastavak na RTS...

Đoković treći na ATP listi, napredak Tipsarevića

Izvor: TV Avala, 05.Jan.2009

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u 2009. ulazi sa trećeg mesta na svetskoj rang listi i sa samo 20 bodova manje od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.