Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 11:50

Juriš ka polufinalu: Svi znamo da već vodimo 1:0, traži se druga pobeda

Srbija protiv Kazahstana traži ulaznicu za okršaj sa Hrvatskom

Svaki put je motivacija na maksimumu, ali kad obuče crveni dres Novak Đoković je posebno inspirisan. Zato će danas povesti Srbiju ka završnici Dejvis kupa, kao glavni adut u četvrtfinalnom duelu sa Kazahstanom.

Naša reprezentacija se mora smatrati favoritom, jer ima najboljeg na svetu, što bi u startu trebalo da znači jedan poen, pogotovo ako se zna da 34-godišnji Beograđanin 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije izgubio predstavljajući državu u ovom takmičenju. Poslednji teniser koji mu je uzeo meru u Dejvis kupu bio je Rafael Nadal, u Benidormu (Španija), sve posle toga išlo je na vodenicu Noleta (ako se izuzme predaja Huanu Martinu del Potru 2011. u Beogradu) i zato u srpskom timu računaju na sigurno vođstvo u projektovanom duelu sa Aleksanderom Bublikom.

Susret u Madrid areni biće njihov prvi međusobni, ali činjenica da je Đoković prvi, a Saša 36. na ATP listi, te da je odnos u osvojenim turnirima kao kad profesionalac igra protiv amatera (86:0) jasno crta konture u kom pravcu bi trebalo da se kreće meč.

Gledao sam Bublika, podloga i uslovi igre odgovaraju njegovom veoma riskantnom stilu. Znam da je dobar, da odlično servira“, ukazao je Đoković na koji segment mora da obrati najveću pažnju, mada se i na osnovu reči selektora Viktora Troickogna papiru smo blagi favoriti“ preciziraju očekivanja u našem taboru.

Čisto podsećanja radi, Novak Đoković je u Dejvis kupu ostvario 39. pobeda za Srbiju iz 43 singl meča. Dobio je i tri od osam u dublu, ali se naši nadaju da igra parova neće odlučivati. Za tako nešto potrebno je da posle Novaka, bude uspešan i drugi reket. Zasad se ne zna kome će Viktor Troicki pokloniti poverenje, mada sve navodi na zakljak da će na teren Dušan Lajović, pošto je pre nekoliko dana u Insbruku savladao Gerlda Melcera.

Opcije su još Filip Krajinovićmada se bolje snalazi u dublu i možda će ga selektor čuvati – kao i Miomir Kecmanović, s tim što 22-godišnjak još nije debitovao za reprezentaciju.

U polufinale su se već plasirali Nemačka (savladala Veliku Britaniju) i Hrvatska (pobedom nad Italijom), koja čeka boljeg iz okršaja Srbija – Kazahstan.

DEJVIS KUP, ČETVRTFINALE

Sreda

16.00 Srbija – Kazahstan

Četvrtak

16.00 Rusija – Švedska

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Juriš ka polufinalu: Svi znamo da već vodimo sa 1:0, traži se druga pobeda

Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021

Srbija protiv Kazahstana traži ulaznicu za okršaj sa Hrvatskom..Svaki put je motivacija na maksimumu, ali kad obuče crveni dres, Novak Đoković je posebno inspirisan. Zato će danas povesti Srbiju ka završnici Dejvis kupa, kao glavni adut u četvrtfinalnom duelu sa Kazahstanom...Naša reprezentacija...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.