Juniorke zadovoljile kapitena

Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniorke zadovoljile kapitena



Kapiten odbojkašica Srbije i Crne Gore Vesna Čitaković-Đurišić zadovoljna je igrom tima u duelu sa Egiptom, ocenjujući da je unapred dobijene mečeve sa autsajderima najteže igrati.

"Taj posao danas su obavile naše najmladje igračice i ja sam zadovoljna kako je to izgledalo", kazala je Čitaković-Đurišić na konferenciji za novinare, posle pobede nad Egiptom od 3:0, u kojoj je selektor Terzić odmorio kapitena, kao i trio Jelena Nikolić, Anja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spasojević i Ivana Đerislo.

Na pitanje japanskih novinara koja je tajna dosadašnjeg uspeha SCG na SP, Vesna Čitaković-Đurišić je odgovorila da ne može da d precizan odgovor, pošto ni starije igračice nemaju iskustva sa ovako velikog takmičenja.

"Mi smo došli bez opterećenja rezultatom. Došle smo da igramo odbojku, da damo svoj maksimum. Igrale smo disciplinovano i odgovorno, pa su sa tim došli i ovi dobri rezultati", dodala je ona.

Selektor SCG Zoran Terzić čestitao je Egipćankama na borbi koju su prikazale, uz želju da osvoje poen.

"Mi smo znali pre ovog meča da je kvalitet na našoj strani, ali kao ozbiljna ekipa, koja zeli da ode visoko, i ovaj meč smo želeli da odigramo na našem nivou", rekao je Terzić.

On je istakao da "plavi" tim sada želi da ode u drugi krug SP sa maksimalnim brojem bodova iz grupe, jer u tom slučaju ima šanse da se bori za "vrlo visok" plasman na SP.

"Takav plasman bio bi prvorazRedno iznenadjenje i pravi motiv za sve koji rade u srpskoj ženskoj odbojci da nastave da stvaraju igrače i da postižu zapažene rezultate", kazao je Terzić.

Selektor Egipta, Kubanac Andres Martines rekao je da je za njegovu ekipu važno da učestvuje na ovako velikim takmičenjima kao što je SP i da na taj način napreduje.

"Nama su potrebne prave pripreme i učesće na ovakvim takmičenjima, gde igramo sa vrhunskim ekipama kao što su SCG, Italija, Kuba, Peru...", naveo je on.

Najmlađa odbojkašica na ovom SP, Nasef Nada, koja će 11. novembra napuniti 16 godina, izrazila je zadovoljstvo što ima prilike da bude na ovako velikom takmičenju.

"Sve mi je zanimljivo, gledamo vrhunsku odbojku i radujem se što imam šansu da budem deo toga", izjavila je ona.

Deo egipatske ekipe svaku utakmicu igra sa maramama koje pokrivaju kosu i vrat, a ispod opreme nose duge rukave i helanke, u skladu sa pravilima vere kojoj pripadaju, a uz dozvolu FIVB, koja inače strogo propisuje izgled opreme u kojoj se igra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.