Juniori Lijetuvos Ritasa prvaci evrope

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori Lijetuvos Ritasa prvaci evrope

Naporedno sa aktuelnim "fajnl-forom" u Beogradu i u iščekivanju okršaja između Fenerbahčea i Real Madrida, odigrano je danas finale u juniorskoj konkurenciji.

Košarkaši Lijetuvos Ritasa savladali su u juniorskom finalu Evrolige ekipu Stela Azure rezultatom 76:71 (21:16, 17:15, 19:19, 19:21). Litvanski tim je bolje otvorio meč ali su sve do poluvremena Italijani uspevali da održe rezultat u "životu".

U trećoj četvrtini juniori Lijetuvos-a su krenuli znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bolje ali ipak nisu uspeli da završe posao već tu tako da se pred poslednju deonicu otišlo sa +7 kao i na poluvremenu. Dva minuta pred kraj utakmica je ušla u neizvesnost ali se Litvanska ekipa bolje snašla u penal završnici i zasluženo osvojila trofej namenjen osvajaču juniorske Evrolige.

Marek Blažević je bio najefikasniji kod novog šampiona Evrope sa 20 poena a uz njega istakao se i Sirvidas sa 18 poena, dok je kod poraženih 22 poena ubacio Luka Konti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.