Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 07:16

Junak s 38: Hvala doktorima, hvala golmanu, Pume preživele derbi Meksika (VIDEO)

Objektivno, Pačuka je trebalo da pobedi

Uvek će biti legenda Toluke, ali Alfredo Talavera je bar danas junak U.N.A.M Pumasa. Jer da nije bilo 30-godišnjeg golmana među stativama izvesno nema nikakve sumnje da bi Pačuka osvojila sva tri boda. Ovako, uprkos potpunoj inicijativi, penalu i igraču više u finišu meča morali su domaći da se zadovolje s podelom plena – 1:1 za kraj 15. kola u prvenstvu Meksika.

Uoči meča igrači obe ekipe izašli su na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u lekarskim mantilima kako bi m se zahvalili na velikom trudu u borbi sa pandemijom korona virusa. Kapiteni obe ekipe zahvaljivali su se doktorima zbog toga što su ih “naučili da se ne plaše“, što nisu odustajali i kad je bilo najteže. A kad je lopta krenula sa centra videli smo da je i Talavera doktor svog zanata.

Ređale su se šanse Pačuke, ali Talavera kao da je imao magnet u rukama. Samo u prvih 15 minuta četiri šuta je skinuo rivalu i udahnuo veru saigračima. I kako to obično biva, stigla je kazna. Dobro su kombinovali Favio Alvarez i Huan Pablo Vigon, ovaj drugi je na kraju i pogodio i U.N.A.M je poveo s 1:0 u 22. minutu meča.

Time su naravno gosti izazvali još veću agresiju Pačuke, ali sada više nije bilo tako lako stići do šanse. Sve dok Huan Ignasio Dineno nije nekontrolisano uleteo u Viktora Davilu i sudiji ostavio mogućnost samo da svira penal. Davila je tako osokoljen i uzeo loptu, ali – pogađate – Talavera je opet odbranio.

Ništa međutim on nije mogao u nadoknadi prvog poluvremena kada je Erik Agire konačno i postigao taj gol za domaće, ali tek nakon što se lopta odbila o jednog fudbalera i Talaveru ostavila bez šansi da reaguje.

Još veći problem je što ekipa nije reagovala. Naprotiv, imali su favorizovanog gosta u šaci, imali su čak i igrača više u poslednjih 30 i kusur minuta – nadoknada je trajala neobično dugo – ali isključenje Fakunda Valera nije pomoglo domaćima da stignu do potpunog preokreta.

Pumas na putu ka drugoj fazi sezone. Pačuka će posle četvrtog uzastopnog remija nastaviti da se znoji.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.