Junak Atletika već Barselonin?

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junak Atletika već Barselonin?

Saul Njigez je igrač o kojem u ovom trenutku bruji čitava Evropa. To je i potpuno normalno, jer je postigao sjajan gol u pobedi Atletika nad Bajernom u prvom meču polufinala Lige šampiona, što automatski znači da je već postao potencijalna zvezda letnjeg prelaznog roka

Ranije je Mančester Junajted želeo da ga dovede, ali je Španac odbio taj prelazak. Međutim, sada se i Barselona uključila. Prilikom odlaska Davida Vilje iz Barselone u Atletiko leta 2013. godine, dva kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su dogovorila i da Barselona dobije privilegije što se tiče Saula. Tačnije, pravo preče kupovine. U slučaju da neki klub pošalje ponudu Atletiku za Njigeza, Barselona može da izjednači tu ponudu i u tom slučaju mladi Španac pripada njima.

Muka za Atletiko je i što se ne pitaju samo oni kada je Saul u pitanju. Atletiko je 2011. godine prodao 40 odsto prava na Saulov ugovor jednom investicionom fondu sa sedištem u Irskoj iza kojeg stoji Žorž Mendeš. To znači da klub mora da konsultuje fond ako stigne ponuda za igrača.

Iako Saul ima ugovor do 2020. godine, Atletiko se bori da produže saradnju i da poveća klauzulu koju trenutno može da plati svaki ozbiljniji klub u Evropi. Problem je plata pošto mladi vezista traži 5.000.000 evra po sezoni što bi ga uz Grizmana učinilo najplaćenijim igračem tima. Ali posle partije protiv Bajerna, možda Jorgandžije promene strategiju.

Trenutna situacija je takva da ako Barsa ponudi 25.000.000 evra za Saula, a neki drug klub ne nadmaši ponudu, Atletiko nema pravo da odbije i moraće da pusti igrača u Kataloniju.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.